Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Квітень 2019

Tutyl_UA_47

22-28.04.2019

У четвер Юрій Вітренко, як глава наглядової ради ПАТ «Укрнафта», повідомив, що в минулому році прибуток компанії склав приблизно 6млрд. 200 млн грн. За його словами, в преференції Нафтогазу - направити прибуток на погашення існуючої податкової заборгованості.

Однак, в даний момент не встановлено базовий норматив для відрахування частки прибутку до державного бюджету. Таким чином, прибуток Укрнафти залишився нерозподіленим. Очікується, що Уряд затвердить базовий норматив найближчим часом і на наступних зборах це питання буде знову розглядатися.
Юрій Вітренко також зазначив, що склад Наглядової ради Укрнафти вже повністю сформований.
В АТ «Укргазвидобування» повідомили, що в кінці першого кварталу приступили до виконання робіт з інтенсифікації власним флотом ГРП. З початку року після введення в роботу власного флоту і з залученням сервісних компаній «Бєлоруснєфть» і TacromServices S.R.L. було виконано 60 операцій з ГРП, що в 4 рази більше, ніж за той самий період минулого року.
У 2019 ефект від зазначених 60 операцій складе близько 360 млн кубометрів додаткового газу. У компанії відзначили, що запуск нового флоту також створить нові робочі місця.
На цьому тижні увага енергоринку була зосереджена на темі зупинки експорту нафтопродуктів в Україну з Білорусі. У зв'язку з цим комерційний директор Укргазвидобування Сергій Федоренко заявив, що Шебелинський газопереробний завод готовий в квітні-травні додатково запропонувати українському ринку 15-20 тис. тон світлих нафтопродуктів.

 

15-21.04.2019

Полтавська газонафтова компанія підвела виробничі підсумки першого кварталу 2019 року. Зростання середньодобових показників видобутку компанії склало 35,1% в порівнянні з четвертим кварталом минулого року. Видобуток природного газу за перші три місяці 2019 становить 63,796 м3 газу і 9,412 тис. тон конденсату і нафти. У компанії відзначають, що найбільшого ефекту вдалося досягти завдяки бурінню бокового стовбура на свердловині Ігнатівського родовища. Також за перші три місяці поточного року компанія завершила буріння свердловини на Західно-Машівському родовищі.
Голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook з посиланням на інформагентство ICIS повідомив про відкриття Укртрансгазом експорту газу з України в напрямку Угорщини. Операцію провела компанія TAS Energy, яка в січні вже тестувала можливість продажу газу з віртуальної точки в Україні в напрямку Словаччини.
Відзначимо, що обсяг вищезгаданої операції з продажу газу в напрямку Угорщини склав 1 МВт*год. В Асоціації газових трейдерів України триває публічний діалог про перехід розрахунків за природний газ в енергетичних одиницях.
На цьому тижні різко збільшився транзит газу українською ГТС. Причиною тому став ремонт газопроводу «Ямал-Європа». Обсяги транзиту зросли на 60 млн кубометрів і зараз становлять орієнтовно 300 млн кубометрів. Таким чином, ГТС України знову продемонструвала гнучкість і значний запас транспортних потужностей.
ПАТ «Укрнафта» завершило будівництво автоматизованого сепараційного комплексу. Комплекс призначений для сепарації та відкачування нафтогазоводяної суміші, що надходить зі свердловин Долинського і частково Північно-Долинського родовищ. Комплекс дозволяє зменшити втрати легких фракцій вуглеводнів і вдосконалити облік.

 

 

08-14.04.2019

BurismaGroup розпочала буріння нової похило-спрямованої свердловини. Проектна глибина об'єкта - 6200 м на Водяновському родовищі в Харківській області. Буріння здійснюється станком ServiceKingManufacturing SK 3000. Також за словами генерального директора BurismaGroup Тараса Бурдейного, в компанії готуються до буріння ще чотирьох свердловин в Харківській і Дніпропетровській областях.

Уряд прийняв рішення про проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Дельфін. Її площа становить 9,5 тис. кв. км, мінімальні зобов'язання включають інвестиції в обсязі $ 56 млн і буріння не менше 5 свердловин. На подачу заявки у потенційних учасників виділений термін до 12 червня 2019 року.
На цьому тижні Укргазвидобування повідомило про зміну умов раніше оголошених PEC контрактів. Зміни торкнулися критеріїв попередньої кваліфікації учасників, кількості кластерів родовищ і термінів реалізації проекта.Аккредітація учасників і надання довідок триває до 19 квітня 2019 року, 17:00, шляхом подання відповідного звернення за адресою: pec@ugv.com.ua, а 24 квітня в прес-центрі УГВ для зацікавлених учасників буде проведено круглий стіл.
Нові нафтогазові аукціони заплановані на 2 травня і 18 червня. На травневих аукціонах, зокрема представлені такі ділянки Харківської області як Північно-Єфремівська площа зі стартовою ціною 11,7 млн гривень і Добренська площа зі стартовою ціною 6,3 млн грн. Ще чотири нафтогазових ділянки в Харківській області будуть виставлені на аукціони 18 червня. Сумарна вартість шести запропонованих на аукціони ділянок - 53 мільйони гривень.
Ще п'ять нафтогазових ділянок розташовані в Прикарпатськійобласті і будуть виставлені на продаж 18 червня. Їх стартова ціна - 50 млн. грн.
ПрАТ «ДК «Нафтобуріння» підвело підсумки першого кварталу поточного року. Всього за три місяці було видобуто 166 млн. м3 природного газу, що на 50% більше, ніж за цей же перод минулого року. Видобуток нафти і газового конденсату виріс на 49% в порівнянні з 1 кварталом 2018 року.

 

25.02-03.03.2019

У ДТЕК Нафтогаз розповіли про початок нової програми глибокого буріння на Мачухському родовищі в Полтавській області. У березні почалося буріння свердловини №53 з проектною глибиною - 5 850 м. Буріння свердловини №53 здійснює компанія «Бєлоруснєфть», використовуючи верстат Bentec вантажопідйомністю 450 т з системою верхнього приводу TopDrive TD-500-HT. До виконання робіт залучено такі міжнародні сервісні компанії як Sсhlumberger, Voestalpine (Австрія), Endevour, DrillLab.
За даними Асоціації газодобувних компаній України, за перший квартал 2019 року в Україні збільшився видобутку газу на 3,4% в порівнянні з тим же періодом минулого року. Приватні компанії збільшили показник на 3,8%. АТ «Укргазвидобування» збільшило видобуток на 2,8%, ПАТ «Укрнафта» - на 10,7%.
На цьому тижні також стало відомо, що група Нафтогаз залучила $ 1 млрд. китайських інвестицій. Кошти будуть спрямовані на закупівлю бурових верстатів, буріння та інші виробничі потреби компанії.
Приватні компанії продовжують повідомляти про нові пікові показники добового дебіту. Так, ПрАТ «ПК«Укрнафтобуріння»досягло добового видобутку в обсязі 2,1 млн. куб. м. Цей показник на 67% вище, ніж в квітні минулого року. В цілому, по Сахалінському родовищу компанія досягла історичного максимуму видобутку природного газу - 2,5 млн. м. куб.
RegalPetroleum, в свою чергу, в 1 кварталі 2019 року збільшила середньодобовий видобуток вуглеводнів на родовищах у Полтавській області на 51,4% і на 69% в Харківській області.
НАК «Надра України» і ТОВ «ШлюмбержеСервісез Україна» намітили напрямки для співпраці. Зокрема, такі як співпраця компаній в сфері надання технічних послуг, управління даними і робочими процесами, обробка і отримання сейсмічних даних, каротажні дослідження, а також співробітництво в сфері УРП.

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com