Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Квітень 2020

№4 (59)_НГУ_(Квітень)_УКР.-1_page-0001

27.04-03.05.2020

Дочірнє підприємство ЗАТ «НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» відновлює видобуток нафти на Шатравинському родовищі. Дослідження, проведені в березні, показали приплив нафти в свердловині. Свердловина не працювала з січня 2013 року. У компанії відзначають, що Тунівська зона структур, до якої належить родовище, залишається одним з найбільш перспективних об'єктів «Надра України».

«Укрнафта» отримала близько 774 млн грн. в рахунок погашення дебіторської заборгованості за поставлену в 2015 році нафту, починаючи з грудня 2019 року. Це сталося в рамках плану реструктуризації дебіторської заборгованості за мировими угодами «Укрнафти» з ТОВ «Техтрейд Груп», ТОВ «Гарант-УТН», ТОВ «Галнафта», ТОВ «Торговий дім Прикарпаттянафтотрейд» і ТОВ «Котлас».
Реструктуризація передбачає погашення боргу частинами протягом 3-6 років. У суму виплати також будуть входити відсотки, нараховані на залишок заборгованості після січня 2020 року. Станом на початок грудня 2019 року сума заборгованості становила 7,47 млрд грн.
За підсумками перших трьох місяців 2020 року ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння» видобуло 197 млн м3 природного газу, що на 19% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Обсяг видобутку нафти і конденсату збільшився на 13% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і склав 23,2 тис. тонн. Всього за перший квартал 2020 року на Сахалінському родовищі компанія збільшила видобуток вуглеводнів на 11% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

 

20-26.04.2020

Група Нафтогаз підписала Production Enhancement Contract з Expert Petroleum.

Відповідно до умов договору Expert Petroleum в перші 5 років співпраці зобов'язався інвестувати близько 1 млрд грн (перерахунок $ 30 млн за прогнозним курсом) в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури, і, потенційно, здійснити додаткові інвестиції в подальшому. Термін контракту - 15 років з можливістю продовження ще на 10 років.
Від співпраці Нафтогаз планує отримати додатково як мінімум 300 млн куб. м газу на 13-ти малих родовищах в Західній Україні протягом 5-ти років.
Нагадаємо, що родовища, про які йде мова, відносяться до категорії виснажених. Компанія Expert Petroleum спеціалізується якраз на таких активах й має значний досвід успішного збільшення видобутку на подібних об'єктах до 150% вище базового рівня.
27 березня 2020 р. АТ «Укргазвидобування» провело тендер на роботи з капітального ремонту нафтових і газових свердловин за допомогою комплексу колтюбінгового і азотно-компресорного обладнання.
За результатами тендеру 2 з 8 лотів виграло ТОВ «НТП «Бурова техніка» на загальну суму 153, 6 млн. грн.
У тендері брали участь такі компанії, як ТОВ «Сервіс Ойл», ТОВ «Регіон», ТОВ «ТАКР Україна», ТОВ «Бурова Компанія «Горизонти», ТОВ «Хайлон Ойл Сервіс та Інжиніринг Юкрейн», ТОВ «Полтавська Бурова Компанія».
Згідно з підписаним договором будуть виконані роботи з промивки, освоєння, гідропіскоструминної перфорації, встановлені цементні мости, селективна водоізоляція і інші роботи із застосуванням комплексу колтюбінгового і азотно-компресорного обладнання.
Служба Держгеонадр оновила Єдине вікно надрокористувача і тепер записатися на консультацію до фахівця Служби можна через онлайн-календар.
Замовити консультацію фахівців Держгеонадр в режимі онлайн. Для цього в формі запису необхідно вказати тематику і питання, з яким хочете звернутися, вибрати зручний для вас день і час отримання роз'яснень. На період карантину сервіс функціонує в режимі телефонних консультацій.
Навчальна онлайн-платформа IPL продовжує прийом заявок на конкурс ідей серед студентів та молодих фахівців нафтогазової галузі. Свою ідею необхідно викласти у вигляді анотації - до 450 слів і не більше 3-х слайдів презентації ідеї. Оцінка буде відбуватися в шести категоріях. Подробиці на сторінці проекту в Facebook - Навчальна платформа «IPL».
Один із суддів конкурсу, Михайло Братах, начальник департаменту наземної інфраструктури АТ «Укргазвидобування», зазначив, що очікує від учасників нестандартного підходу в баченні подальшого розвитку нафтогазової галузі і можливих способів збільшення видобутку вуглеводнів, а також впевненої презентації своїх ідей.
Надіслати лист із заявкою та презентацією необхідно організаторам на пошту:
ipl.educationua@gmail.com
mikhailo_bratakh@ukr.net

 

13-19.04.2020

Навчальна онлайн платформа IPL проводить конкурс ідей серед студентів та молодих фахівців нафтогазової галузі. СП ПГНК збільшила видобуток вуглеводнів на 7% за перші три місяці 2020 року. У першому кварталі 2020 року компанії групи SmartEnergy збільшили сумарний середньодобовий обсяг видобутку газу на 7,8%.

Навчальна онлайн платформа IPL проводить конкурс ідей серед студентів та молодих фахівців нафтогазової галузі. Організатори проєкту розповіли, що учасникам конкурсу необхідно викласти свою ідею у вигляді анотації - до 450 слів і не більше 3-х слайдів презентації ідеї. Оцінка буде відбуватися в шести категоріях. Можна вибрати будь-яку:
- Feology and exploration
- Reservoir management
- Drilling
- Engineering
- Production
- Industry improvement
За підсумками конкурсу буде визначено шість переможців, які отримають подарункові набори від головного партнера, найбільшої газодобувної компанії країни - АТ «Укргазвидобування», а також консультацію у кращих HR фахівців галузі зі складання гідних резюме.
Крім цього Ньюфолк НКЦ нагородить переможця безкоштовною участю в наймасштабнішій галузевій конференції року - VII Міжнародній нафтогазовій конференції Ньюфолк НКЦ, яка відбудеться 28-29 травня у Львові. Переможцю буде компенсований повний пакет учасника, а також переїзд по Україні та проживання.
Надіслати лист з інструкцією і презентацією необхідно організаторам на пошту:
ipl.educationua@gmail.com
mikhailo_bratakh@ukr.net
Підсумки роботи за перші три місяці року підвела JKX Oil & Gas, опублікувавши звіт на Лондонській фондовій біржі. За три місяці роботи 2020 року, з січня по березень, СП ПГНК збільшила видобуток вуглеводнів на 7%. Приріст видобутку природного газу склав 1% (715 тис.м3 в день), а приріст видобутку нафти і нафтового конденсату - 38% (1.115 б/д). Також компанія ввела в експлуатацію нову свердловину на Ігнатівському родовищі, результат - 157 барелів нафти і 65 тис. м3 газу на добу.
SmartEnergy також відзначила збільшення видобутку вуглеводнів. У першому кварталі 2020 року компанії групи SmartEnergy збільшили сумарний середньодобовий обсяг видобутку газу на 7,8% в порівнянні з аналогічним показником 2019 року: з 981 тис м3/добу до 1,06 млн м3/добу. Середньодобовий видобуток конденсату по групі в звітний період досяг фактично 0,1 тис т/добу, збільшившись на 6,3%.

 

06-12.04.2020

Компанія «Укргазвидобуток» групи SmartEnergy успішно провела капітальний ремонт і відновила роботу двох свердловин на Островерхівському родовищі в Харківській області.

Проведені роботи дозволили збільшити середньодобовий видобуток газу по групі на 75 тис. м3/добу в 2020 році. За даними компанії, капремонт свердловини №61 був розпочатий в кінці січня, а на початку березня було відновлено експлуатацію свердловини з дебітом газу на рівні 25 тис. м3/добу. Експлуатація ще однієї свердловини була відновлена на початку квітня. В результаті робіт з переведення свердловини №62 на вищезалягаючий горизонт вперше на родовищі отримано промисловий приплив вуглеводнів з горизонту В-15 і підтверджено його промислове значення як об'єкта розробки.
За словами технічного директора групи компаній SmartEnergy Віктора Дудзіча, ефективності КРС вдалося досягти завдяки використанню сучасних високоефективних технологій і матеріалів, а також застосуванню унікальних технічних рішень на етапі перфорації і випробування.
Нафтогазові компанії активно підключилися до надання допомоги медичним закладам в умовах боротьби з пандемією. Так, представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» перерахувало 1,15 млн.грн Лохвицькій районній лікарні. «Укргазвидобування» допомагає 11 центральним районним лікарням придбати обладнання, лікарські засоби та засоби індивідуального захисту.
ЗАТ "Природні ресурси" перерахувало 350 тис. гривень на придбання апарату штучної вентиляції легенів для Лохвицької районної лікарні.
У свою чергу, ТОВ "Східний геологічний союз" направило 321 тис. гривень на закупівлю 3-х моніторів ЮМ-300-15 для Миргородської ЦРЛ, які застосовуються для безперервного контролю стану пацієнта на всіх етапах надання медичної допомоги, а також надало благодійну допомогу в сумі 50 тис. гривень Полтавському обласному відділенню Червоного Хреста України на потреби Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні.
Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook відмітив, що його команда сформулювала і представила на узгодження Наглядовій Раді «Нафтогазу» додаткові "питання" до Газпрому на суму ще 17,3 млрд. доларів.

 

30.03-05.04.2020

Групою компаній «ГЕО АЛЬЯНС» успішно проведений капітальний ремонт свердловини №28 Луценківського родовища.

На початку березня компанія власними силами виконала капітальний ремонт свердловини №28 Луценківського родовища (Лохвицький район, Полтавська область). Метою робіт був перехід на вищезалягаючий горизонт. Ремонт свердловини виконувався мобільного буровою установкою ZJ-20.
Перші результати тестування свердловини після КРС показали початковий дебіт понад 170 тис.м3 природного газу на добу, який значно перевищив очікування. Зараз свердловина виходить на стабільний режим роботи.
За словами технічного директора ГК «ГЕО АЛЬЯНС» Ігоря Кінаха, успішне проведення КРС стало можливим завдяки професіоналізму і злагодженій роботі професіоналів компанії.
За результатами другого раунду конкурсів УРП на Грунівській і Охтирській ділянках переміг європейський енергетичний концерн EPH.
Також Міжвідомча комісія УРП своєю більшістю рекомендувала визнати британську YorkEnergy переможцем конкурсу з розробки Ічнянської нафтогазової ділянки.
Всього участь у конкурсі взяли шість українських та іноземних компаній.
Експерти нафтогазової галузі створили платформу для онлайн навчання - IndependentPetroleumLeaders. Програма онлайн-сесій розрахована на студентів, які навчаються за технічними спеціальностями і планують працювати в газодобувній галузі. В якості спікерів виступають експерти-практики, які готові передавати свій досвід майбутнім колегам в форматі інтерактивних лекцій. До ініціативи приєдналися представники Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка", Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Київського національного університету імені Тараса Шевченко. Проєкт підтримали АТ «Укргазвидобування», міжнародні професійні асоціації - SPE, AAPG і SEG, інформаційну підтримку забезпечують «Нафта і газ України», «Про газ країни». За словами Михайла Братаха, співорганізатора платформи, проєкт буде розвиватися і виходити на новий рівень.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com