Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Квітень 2021

№4_(71)_НГУ_(Квітень)_UA

26.04-02.05.2021

Кабмін призначив Юрія Вітренка главою правління "Нафтогазу".
28 квітня уряд провів засідання загальних зборів акціонерів компанії НАК "Нафтогаз України".
"Під час засідання розглянуто звіт про діяльність державної компанії НАК "Нафтогаз України "в 2020 році. Чистий консолідований збиток групи компаній "Нафтогаз" в 2020 році склав 19 млрд грн. При цьому в затвердженому Кабінетом Міністрів фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку", - підкреслили в Кабміні.
Також на засіданні було прийнято рішення про обрання та призначення з 29 квітня 2021 року Вітренко Юрія Юрійовича головою правління акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».
Оператор ГТС України оприлюднив результати роботи за 2020 рік. За вказаний період доходи від транзиту зменшилися майже на 40%. У компанії наголошують на необхідності значного інвестування в оптимізацію і модернізацію ГТС, створення прозорого та стійкого ринку газу, а також створення бази для розвитку нових напрямків бізнесу, таких як транспортування водню, біометану та інших.
Асоціація газодобувних компаній України звертає увагу уряду, народних депутатів і громадськості на критичну ситуацію, яка склалася в секторі і заявляє, що через новий механізму розрахунку середньої митної вартості імпортного природного газу з 1 квітня 2021 р вітчизняні газовидобувні компанії не зможуть нарахувати і сплатити свої зобов'язання, пов'язані з рентною платою за видобуток газу. За попередніми підрахунками, через правову неузгодженість, вже в травні 2021 року державний і місцевий бюджети можуть недоотримати мінімум 2 млрд грн податків, що матиме катастрофічні наслідки для економіки України і газодобувних регіонів.

179898310_4043063959106692_3278401447868265901_n

 

19-25.04.2021

ДТЕК Нафтогаз вітає Олексія Раптанова з 7-річчям роботи в компанії. Колектив Ньюфолк НКЦ також приєднується до привітань і бажає подальшого професійного зростання та нових досягнень!
До слова, за час роботи в ДТЕК Нафтогаз досягнень у Олексія Кузьмича було не мало. Спільно з колективом ДТЕК впроваджуються і розвиваються такі ініціативи як автоматизована система оперативно-диспетчерського управління (АСОДУ), підтримуються проекти соціального партнерства, партнерства з профільними університетами і багато іншого.
За результатами 2020 року «Укрнафта» стала найбільшим платником податків.
ПАТ «Укрнафта» очолило рейтинг найбільших платників податків України за результатами 2020 року. Про це повідомляє видання «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах», яке опублікувало дослідження на підставі даних Державної податкової служби.
У 2020 році «Укрнафта» сплатила до бюджетів усіх рівнів рекордні 47,5 млрд грн, що на 253% більше у порівнянні з 2019 роком, в т.ч. погасивши «історичний» податковий борг, включаючи штрафи і пені, а також сплативши ПДВ і аванс з податку на прибуток у зв'язку з реалізацією угоди про купівлю-продаж газу з НАК «Нафтогаз України».
Компанія "Аркона Газ-Енергія", яка входить в групу Smart Energy і володіє спеціальним дозволом на розробку Свістунківсько-Червонолуцького родовища (Полтавська область), почала дослідні роботи на своєму родовищі. За результатами досліджень буде уточнено місце розташування наступних проектних свердловин, які заплановані для подальшої розробки родовища.
В рамках цих робіт Аркона приступила до проведення термо-атмо-геохімічних досліджень території всього спеціального дозволу. Вони дозволять уточнити геологічну будову Свістунківсько-Червонолуцького родовища і визначити оптимальні місця для закладки майбутніх свердловин.

 

12-18.04.2021

В кінці 2020 року Нафтогаз отримав нові ресурсні можливості: доступ до Чорноморського шельфу, Юзівської площі і підписав з державою угоди про розподіл продукції на 4 великих нафтогазових ділянки. Розробка цих проектів, а також робота на наявних родовищах Нафтогазу і розкриття потенціалу Карпатського регіону дозволять наростити запаси газу компанії вдвічі - до 600 млрд м3.

ТОВ «НТП Бурова техніка» успішно завершило буріння свердловини № 22 Сахалінського НГКР, яке тривало з грудня 2020 року по квітень 2021 року.
На цій свердловині для якісного розкриття продуктивних відкладень використовували полімер-сольову систему для продуктивних горизонтів KCL/Production zone, спеціально розроблену у співпраці з компанією HALLIBURTON.
Як результат, Замовник отримав високий дебіт газу з Серпухівських відкладень.
ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння » (УНБ) успішно освоїло свердловину №22 на Сахалінському родовищі. При випробуванні першого цільового горизонту отримано комерційний приплив газу і конденсату, початковий добовий дебіт склав 280 тис. м3 природного газу і 30 т конденсату на штуцері 9 мм.
Глибина свердловини склала 4565 м, буріння здійснювалося буровим верстатом NOV 2000 HP DC, оснащеним верхнім приводом і Триплексною насосною групою.
Свердловина пробурена і введена в експлуатацію за 110 днів (зокрема, термін буріння і кріплення склав 74 дня).
JKX Oil & Gas, материнська компанія СП ПГНК, опублікувала результати роботи за 1 квартал 2021 року на Лондонській фондовій біржі.
Згідно зі звітом JKX, видобуток всіх вуглеводнів СП ПГНК знизився на 12% за 1 квартал в порівнянні з 4 кварталом минулого року.
Показник видобутку природного газу становить 46,549 тис. м3, нафти і конденсату - 8,971 тис. тонн.

 

05-11.04.2021

Українська енергетична біржа спільно з Укртрансгазом відкрила нову опцію торгівлі газом в ПСГ. Учасникам ринку природного газу надана можливість здійснювати торгівлю природним газом в ПСГ шляхом купівлі-продажу короткострокових стандартизованих продуктів. Торгівля буде здійснюватися в секції короткострокового ринку природного газу ТБ «УЕБ». Брати участь в торгах можуть замовники послуг зберігання, які отримали доступ до торгів в установленому ТБ «УЕБ» порядку. Газ в ПСГ буде торгуватися в вигляді короткострокових стандартизованих продуктів в Енергетичній торговій платформі ТБ «УЕБ» в режимі двостороннього зустрічного аукціону (continuous trading).
ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу на 12,5% в I кварталі 2021 року.
Компанія видобула 475, 68 млн. куб. м природного газу за вказаний період в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
У компанії відзначають, що зростання видобутку досягнуто завдяки введенню в експлуатацію нових високодебітних свердловин на Мачухському родовищі в другій половині 2020 року, проведення заходів з інтенсифікації свердловин діючого фонду і впровадження інноваційних технологій по всьому виробничому ланцюжку.
Про підсумки першого кварталу поточного року повідомили і в Smart Energy.
У 1 кварталі 2021 року компанії групи Smart Energy сумарно добули 95,7 млн м3 газу і 8,3 тис. т конденсату, утримавши обсяги видобутку газу на торішньому рівні. Також група видобула 2 561 т зрідженого пропан-бутану, що на 18,6% більше аналогічного показника минулого року.

 

29.03-04.04.2021

Перші компанії-учасниці укладених УРП отримали 5 нафтогазових спецдозволів. Про це повідомив глава Держгеонадр Роман Опімах.
Днями Нафтогаз Розвідка та Видобуток і DTEK Oil & Gas - ДТЕК Нафтогаз отримали право на користування Зіньківською, Балакліївською, Іванівською, Бузівською і Берестянською нафтогазовими ділянками, згідно з підписаними в кінці 2020 р. угодами про розподіл вуглеводневої продукції.
Уже в цьому році інвестори зможуть провести переінтерпретацію існуючих сейсморозвідувальних робіт, почати нову 3D сейсморозвідку і відновлення раніше зупинених свердловин.
Всього, протягом перших 5 років компанії зобов'язані провести 3D сейсмічну розвідку на площі 1,6 тис. кв. км і пробурити 15 розвідувальних свердловин.
Нафтогаз і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали меморандум про взаєморозуміння. Партнери спільно розглядають можливість реалізації ряду проектів, перш за все в західному регіоні України, на кордоні з Польщею.
Туреччина має намір побудувати канал, який з'єднає Чорне море на північ від Стамбула з Мармуровим морем на південь. Довжина каналу - 45 км, а оціночна вартість 75 млрд лір (9,2 млрд. доларів). Уряд Туреччини вважає, що це полегшить транспортні перевезення протокою Босфор.
На думку Сергія Макогона, гендиректора ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", після запуску цього каналу в Чорне море зможуть проходити LNG танкери, що дозволить Україні реалізувати свій LNG термінал в Одесі.
UNGS успішно завершило буріння бічного стовбура на свердловині.
Роботи проводилися на 24 Сарській ділянці Харківцівського родовища, де глибина установки клина-відхилювача становила 4706 м, а проектна глибина - 5045 м. У компанії відзначають, що незважаючи на певні труднощі в процесі роботи, вдалося забезпечити потреби Замовника та досягти поставлених цілей.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com