Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Липень 2019

Tutyl_UA_50

29.07-04.08.2019

За наявною у Ньюфолк інформацією АТ «Укргазвидобування» розпочало процес запуску робіт з буріння свердловин, який був припинений вночі 28 липня. Наразі з робочими бурових підрозділів проводяться інструктажі з техніки безпеки. Інструмент готується стати на забій, йде підготовка стовбура свердловин після вимушеного простою.
На Яблунівському родовищі в Полтаві запрацював завод з переробки бурового шламу. За добу завод перероблятиме шлам з трьох свердловин. З переробленого шламу будуть виробляти матеріали для будівництва доріг і будинків.
ПрАТ «БК «Укрнафтобуріння» оголосило конкурс на послуги ГРП на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі. Глибина двох свердловин, на яких компанія планує збільшити видобуток, не перевищує 5500 м. Заявки приймаються до 13 серпня.
Бурова компанія «Горизонти» провела капітальний ремонт свердловини 5-Чайковичі, що дозволило отримати промисловий приплив газу на родовищі.
На цьому тижні Івано-Франківська секція SPE була удостоєна нагороди SectionExcellenceAward 2019. Серед всіх офіційних секцій SPE тільки 20% організацій можуть похвалитися визнанням високого рівня своєї роботи з розвитку професійної спільноти.
Ще однією новиною міжнародної професійної організації стало обрання Ріхарда Білого в DeGolyer, Randel and McConnelAwardCommittee 2020. Конкурсний комітет обере трьох переможців в професійних номінаціях за досягнення в нафтогазовій інженерії, геології та адмініструванні.

 

22-28.07.2019

Однією з найбільш обговорюваних новин тижня стала презентація директором інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу України Андрієм Фаворовим нової стратегії розвідки і видобутку вуглеводнів Групи Нафтогаз.
Основний акцент в новій програмі зроблено на економічній доцільності розробки родовищ. Стратегія буріння буде обмежуватися вибором тих свердловин-кандидатів, де є впевненість в поверненні інвестіцій. Таким чином, основна мета - це підтримка базового видобутку.
Як і всі сучасні видобувні компанії, УГВ націлене на впровадження діджіталізаціі на родовищах та оновленні IТ-інфраструктури системи видобутку для оптимізації витрат.
Цікавим пунктом у новій стратегії розвитку компанії також можна вважати акцент на збільшенні видобутку рідких вуглеводнів як відповідь на сприятливі ринкові тенденції
Як і раніше, в компанії мають на меті залучення міжнародних компаній до розвитку виснажених родовищ в рамках контрактів РЕС і УРП.
До робіт на занедбаних свердловинах можуть приступити в BurismaGroup. Зараз операційні компанії розглядають перспективи відновлення старих свердловин на Дубровсько-Радченківській площі в Полтавській області. Право розробляти дану площу Група отримала на аукціоні в березні 2019 року.
Ще однією темою тижня, яка активно обговорювалася, стали результати конкурсу на розробку родовища Дельфін. У п'ятницю заявка компанії TridentAcquisitions була визнана Міжвідомчою комісією кращою з наданих на конкурс. Також стало відомо, що CaspianDrillingCompany відкликала свою заявку на участь в цьому конкурсі. У суботу Володимир Гройсман, коментуючи результати проведення конкурсу на своїй сторінці в Facebook, назвав його організацію недостатньо представницькою і заявив, що запропонує організацію нового конкурсу на розробку шельфового родовища.
Ще одним рішенням Міжвідомчої комісії на цьому тижні став вибір трьох нових ділянок в басейні ДДЗ для роботи на умовах УРП. На підготовку і подачу заявок у претендентів буде три місяці.

 

15-21.07.2019

На цьому тижні компанії інформували про хід реалізації програм буріння.
Так, СП Полтавська газонафтова компанія повідомила про завершення буріння нової свердловини №142 Ігнатівського родовища. Це вже третя нова свердловина компанії з початку року. Як повідомляє прес-служба компанії, середньодобовий дебіт на штуцері (6мм) становить 152 тисячі м3 газу і 110 м3 нафти і конденсату. Глибина свердловини на даний момент - 2515 метрів. Її буріння зайняло 33 дня.
У компанії Західнадрасервіс також повідомили про завершення буріння розвідувальної свердловини.
Глибина 8-Бистрицької свердловини становить 1335 м. Термін буріння - 23 дні. Підрядниками проекту виступила Бурова компанія «Горизонти», ІФГДС і Везерфорд Україна.
У свою чергу, в ДТЕК Нафтогаз приступили до буріння нової похило-cкерованої свердловини №75. Відхід від вертикалі нового об'єкту складе 350 м., а проектна глибина - 5520 м. При бурінні задіяно обладнання таких виробників як Schlumberger, Weatherford, Smith Bits, NOV.
Компанія «Укрнафтогазсервіс» в цьому місяці відзначає своє шестиріччя. За цей час команда зарекомендувала себе як відповідального підрядника. Було проведено більше 600 робіт із сервісного обслуговування забійного обладнання з дотриманням процедур компанії Wenzel Downhole Tools. Серед робіт, які виконує компанія, зарізання бічного стовбура свердловини, коректування траєкторії, буріння S- і J-образних профілів, записи гамма-каротажу і буріння з контролем траєкторії.

 

08-14.07.2019

Видобувні компанії підводять підсумки роботи за другий квартал та перше півріччя 2019 року.

Полтавська газонафтова компанія відзвітувала про збільшення видобутку газу на 56,9% за шість місяців 2019 року. Всього за вказаний період було видобуто 131,3 млн м3 природного газу. Збільшення видобутку нафти і газового конденсату компанією за той же період склало 19%. Загальний обсяг видобутку нафти і газового конденсату за півроку - 20,5 тис. тонн.
RegalPetroleumplc групи SmartEnergy повідомляє про зростання середньодобового видобутку вуглеводнів. У порівнянні з тим же періодом минулого року показники зросли з 2829 до 4073 boepd. Середньодобовий видобуток газу на родовищах Харківської та Полтавської областей збільшився на 41,4% - з 386,3 тис. м3/добу до 521 тис. м3/добу. Зростання середньодобового видобутку нафти і газового конденсату, а також скрапленого газу склало 58,9 і 47,3 %%.
АТ «Укргазвидобування», в свою чергу, оприлюднило обсяги товарного газу за перше півріччя. За оперативними даними - 6,81 млрд. куб. м природного газу, що на 50 млн куб. м більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зросли також обсяги видобутку газового конденсату і нафти. У той же час в УГВ відзначили, що обсяг падіння базового видобутку склав 780 млн м куб. за січень-червень 2019 року, що значно перевищує попередні розрахунки.
В Асоціації газодобувних компаній України поінформували про нові дані BakerHughesGERigCount. За червень в Європі в роботі було задіяно 193 верстати, з них 144 працювали на суші і 112 - добували газ. В Україні в минулому місяці бурили 89 бурових верстати, що на 5 більше, ніж в травні.
В рамках реструктуризації дивізіонів АТ «Укргазвидобування» управління технологічним напрямом видобутку газу буде розподілено між посадами директора з виробництва під керуванням Стіва Болдуіна (Steve Baldwin, COO Chief operating officer), Михайла Падучака, голови дирекції з буріння, і Юрія Нагорняка, голови дирекції з нафтогазового сервісу. Стіву Болдуїну тепер будуть підконтрольні напрямки геології і розвідки, розробки, виробництва і видобутку. Михайло Падучак продовжить відповідати за буріння. Юрій Нагорняк відповідатиме за нафтосервісний напрямок, в тому числі ГРП, колтюбінгові технології, ЗБС та інші види капітального ремонту, стимуляції і відновлення свердловин.

 

01-07.07.2019

Визначено переможців конкурсів на укладення угод щодо розподілу продукції по дев'яти нафтогазовим ділянкам. Міжвідомча комісія при Міненерговугілля вибрала переможцями сім компаній.

Заявки АТ «Укргазвидобування» були визнані кращими по Бузівській і Берестянській площах. Також спільна заявка УГВ і канадської компанії VermilionEnergy перемогла в конкурсі на розробку Балаклійської і Іванівської площ.
Американська компанія AspectEnergy буде працювати на Варвинському блоці.
GEO ALLIANCE GROUP отримала право на УРП по Софіївській площі, компанії групи ДТЕК Нафтогаз Ойл Енд Гез Оверсіз Трейдинг Бі Ві - на Зіньківську, ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння» - на Русанівську, «Західнадрасервіс» - на Угнівську площі.
Загальна площа ділянок, виставлених на конкурс - 11 400 кв. м. Всього було отримано 23 заявки від 14 компаній.
АТ «Укргазвидобування» повідомило про відкриття двох нових родовищ за підсумками проведених у червні геологорозвідувальних робіт. У Харківській області на пошуковій свердловині глибиною 3700 м отримано надходження нафти, а ресурси нового родовища складають 130 тис. тон. Ресурс газоконденсатного родовища в Полтавській області з пошуковою свердловиною глибиною 6300 м складають, за попередніми оцінками, 2,7 млрд. куб. м. газу.
У свою чергу, в ПАТ «Укрнафта» повідомили про початок буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Як відзначають в компанії, проектна глибина похило-спрямованої свердловини становить 1500 м з відходом від вертикалі 185 метрів. У компанії розраховують, що її первісна продуктивність буде на рівні 27 тон нафти на добу. Завершити буріння планують в середині серпня. Роботи на свердловині стартували 24 червня і станом на 4 липня пробурено 318 метрів.
На цьому тижні Нафтогаз Трейдинг вперше продав газ на Українській енергетичній біржі. Як відзначають на УЕБ, високий рівень конкуренції на торгах 5 липня був обумовлений привабливою стартовою ціною - 4 939,16 грн. з ПДВ за тис. куб. м. за ресурс липня і 5 033,13 грн. з ПДВ за тис. куб. м. за ресурс серпня. В результаті торгів ціна на ресурс липня збільшилася на 3,7% від стартової, а на ресурс серпня збільшення середньозваженої ціни від стартової склало всього 8 грн. за тис. куб. м.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com