Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Липень 2021

%E2%84%967_(74)_%D0%9D%D0%93%D0%A3_(%D0%9B%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%8C)_UA.

19-25.07.2021

У Києві з ініціативи польської компанії Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A. (PGNiG Grupa Kapitałowa) провели робочу зустріч з Артуром Цієсьліком, віце-президентом PGNiG S.A, і паном Іренеушем Дереком, Радником Правління PGNiG S.A. з питань співпраці з Україною.

Роман Опімах, глава Держгеонадр України, розповів гостям про існуючі пропозиції в галузі видобутку вуглеводнів в Україні - це понад 40 об'єктів з покладами нафти і газу, підготовлених для виставлення на електронні торги.
Такж Роман Опімах ознайомив представників польської компанії з можливими шляхами доступу до надр.
Як відзначили в PGNiG, компанія зацікавлена в реалізації проектів в галузі надрокористування на території України, оскільки тут є значний потенціал вуглеводневих покладів. Особливий інтерес у польської сторони викликають об'єкти, що знаходяться в західній частині нашої країни. Це обумовлено схожою геологією нафтогазоносних регіонів Західної України і Польщі.

Забійний осцилятор Resonator X3 вперше був використаний в Україні при бурінні похило-спрямованої свердловини. Про це повідомляють в компанії UNGS (Укрнафтагазсервіс).
З метою оптимізації роботи КНБК та підвищення ефективності буріння похило-спрямованої свердловини був використаний забійний осцилятор Resonator X3 . Свердловина мала J-подібний профіль, максимальний зенітний кут 25 градусів і відхід забою від вертикалі 562 м.
Завдяки використанню Resonator X3 вдалося отримати ряд переваг. В інтервалі 4051-5076 м отримано бездоганну керованість КНБК і високу якість слайдів. Крім того, значно скорочено час на орієнтування відхилювача; зменшено тертя бурильної колони зі стінками свердловини; забезпечений плавний показник осьового навантаження на долото; отримано стабільний перепад тиску на ГВД; зведені до мінімуму «зависання» бурильної колони, що виключило зриви КНБК і удари долота по забою. У порівнянні з попередньою свердловиною підвищено механічну швидкість буріння в слайді на 65%. В інтервалі 4900-5076 м отримано механічну швидкість 3, 9 м/ ч, в той час як при проведенні робіт з коригування траєкторії на попередній свердловині в інтервалі 4900-5100 м отримано механічну швидкість 2,4 м/ч при бурінні слайдом. Також було зменшено ризик утворення прихвату бурильного інструменту при слайді завдяки створенню мікровібрацій по осях X, Y, Z.
За перше півріччя в Україні було видобуто 9,75 млрд. кубометрів газу. Це на 4% менше, ніж в минулому році.
Така ситуація зараз у всьому світі - в результаті пандемії, різкого падіння цін і економічної кризи в 2019-2020 роках. Наприклад, в Нідерландах скорочення видобутку зафіксовано на рівні 13%, в Румунії - 7%, Норвегії - 6%.
Аналітики Асоціації газодобувних компаній України прогнозують, що збереження сприятливих цін на газ і державна підтримка галузі сприятимуть активному бурінню нових свердловин в кінці цього року.

 

12-18.07.2021

За результатами першого півріччя 2021 року ДТЕК Нафтогаз видобув понад 960 млн куб. м газу. Це на 10% більше, ніж за той же період минулого року.
У компанії відзначають, що збільшення видобутку стало можливим завдяки системній роботі та впровадженню новітніх технологій у виробництві. У 2021 році компанія виконує програму буріння, капітальних ремонтів і інтенсифікації на базових родовищах у Полтавській області. Протягом першого півріччя цього року ДТЕК Нафтогаз ввів в експлуатацію 2 нові свердловини, а також провів операції з капітального ремонту та інтенсифікації на 21 свердловині чинного фонду.
Крім того, ДТЕК Нафтогаз впевнено демонструє, що збільшення видобутку газу можливе навіть на зрілих родовищах зі складними геологічними умовами. 14 липня компанія встановила новий рекорд добового видобутку в приватному газодобувному секторі - 5,8 млн куб. м.
Група компаній Smart Energy ввела в експлуатацію оновлене інгібіторне господарство на свердловині №61 Свиридівського родовища (Полтавська область). В рамках проведеної реконструкції було встановлено нову дотискну компресорну станцію (ДКС), а також модернізовано майданчик для зберігання рідини глушіння свердловин.
Крім того, Smart Energy провела модернізацію майданчика для зберігання рідини глушіння свердловин, розширивши її територію, з'єднавши три ємності на ній, обв'язавши трубопроводами і обладнавши їх насосами, наливними рукавами, дренажною системою. Це істотно спростило роботу на об'єкті і оптимізувало витрати часу і ресурсу на відповідні операції.
Роботи з реконструкції господарства були розпочаті в березні 2021 року. З кінця травня тут проводилися пуско-регулювальні роботи нової дотискної компресорної станції.
Шебелинський НПЗ в I півріччі 2021 року збільшив переробку сировини майже на 7%. Шебелинський нафтопереробний завод (Šhebel), що входить в нафтовий дивізіон Групи Нафтогаз, в січні-червні 2021 року збільшив обсяг переробки сировини на 6,8% - до 236 тис. тонн.
При цьому підприємство збільшило виробництво бензину Šhebel 95 на 83,8% - до 24 тис. тонн, а дизельного палива ДП Shebel - на 11,5%, до 42 тис. тонн. Випуск газу нафтового скрапленого Šhebel LPG виріс на 0,1% - до 73 тис. тонн.
Загальний обсяг реалізації пального через власну мережу АЗС U.GO в січні-червні 2021 року збільшився на 7,7%, до 8,3 тис. тонн. Зокрема, зросли продажі пального Šhebel 95 на 49,6% - до 1,7 тис. тонн і дизельного палива на 42,5% - до 764 тонн.
Компанія UNGS відсвяткувала своє 8-річчя. Колектив Ньюфолк НКЦ приєднується до привітань і бажає успішного розвитку, нових досягнень і ефективних проектів!

 

05-11.07.2021

ДТЕК Нафтогаз інвестує на першому етапі 1,2 млрд грн в роботу на Зіньківській площі, УРП (Угода про розподіл продукції) за якою була підписана 31 грудня минулого року.
«ДТЕК Нафтогаз планує істотні інвестиції в цей проект. Деякі роботи ми вже почали. Як інвестор, ми зацікавлені в максимальній ефективності і очікуємо виконання попередніх умов Угоди від держави. Уже на цьому етапі компанія бачить певні ризики, які можуть вплинути на виконання проектів СРП. Ми сподіваємося на побудову конструктивного діалогу з метою подолання таких ризиків, щоб мати змогу ефективно працювати в рамках УРП для забезпечення енергетичної незалежності України», - зазначила Наталія Гребенюк, виконавчий директор ДТЕК Нафтогаз.
Укргазвидобування в I півріччі 2021 р. скоротило видобуток газу на 5,3%. У повідомленні компанії говориться, що для стабілізації виробничих показників протягом червня було пробурено 4 нові свердловини; проведено 24 капітальних ремонтів свердловин; здійснено 54 колтюбінгові операції, 12 операцій з гідророзриву пласта; обладнані системою дистанційного моніторингу 6 високодебітних свердловин.
У той же час компанії групи Smart Energy за перше півріччя разом здобули 199 млн м3 природного газу, утримавши видобуток на стабільному рівні.
Успішний тандем сервісних компаній G&G Company LLC & FSVS GROUP LLC пропонує інжинірингові послуги пакерного сервісу і кріплення свердловин.
G&G Company LLC - інжинірингова компанія, що надає послуги з управління проектами (IPM, ISPM, Turn-Key), супервайзингу (Drilling Supervisors) і послуги з перевірки стану готовності обладнання та контролю якості (QA & QC), технічного аудиту бурових установок (Rig Inspection), розслідування аварій/ускладнень (Incidents investigation), фінансового моніторингу (AFE).
FSVS GROUP LLC є постачальником високотехнологічних рішень для потреб компаній в різних галузях і інтегрує багаторічний досвід світових виробників, щоб забезпечити замовників інноваційними технологіями, надійними продуктами і комплексними рішеннями для прискорення якісних показників бізнесу.

 

28.06-04.07.2021

Група компаній Smart Energy завершила впровадження програмних продуктів канадського провайдера програмного забезпечення Peloton на своїх підприємствах. Це рішення допоможе оцифровувати всі виробничі дані компаній групи, що в свою чергу спростить доступ до великих масивів інформації, підвищить ефективність роботи з промисловими даними і забезпечить їх високу якість.
Завданням проекту став перехід в електронний формат і аналіз всіх даних і процесів, пов'язаних з життєвим циклом свердловин і об'єктів інфраструктури: від проектування до завершення експлуатації з метою скорочення безпосередніх витрат, підвищення ефективності процесів, контролю виконання планових показників і т.п.
ДТЕК Нафтогаз за період з 2019 по 2021 рр. інвестував в розвиток і навчання персоналу майже 35 млн грн. Компанія приділяє увагу розвитку компетенцій своїх співробітників. Щорічно навчальні програми, тренінги та курси підвищення кваліфікації проходять не менше 50% співробітників нафтогазового бізнесу ДТЕК. У 2021 році компанія виділить на це 15,6 млн грн.
У червні 2021 Укртрубоізол приступив до монтажу гідромеханічного експандера для експандування труб діаметром від 406,4 мм до 1422 мм з товщиною стінки до 24 мм. Це обладнання забезпечує високу міцність і точну геометрію труб по всій довжині. Аналогів такого обладнання в Україні немає.
З введенням нової лінії з виробництва сталевих труб Укртрубоізол став найбільшим в Україні виробником труб сталевих прямошовних великого діаметра із зовнішнім антикорозійним і внутрішнім антикорозійним і/або гладкісним покриттями для магістральних газо - і нафтопроводів і єдиним трубним заводом, що володіє комплексом устаткування для повного технологічного циклу виробництва ТВД для магістральних трубопроводів.
У Коледжі нафти і газу Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" відбулася церемонія вручення дипломів випускникам.
Ректор Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка", професор Володимир Онищенко та директор Полтавського професійного коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка Любов Шумська відзначили грамотами найактивніших студентів, які за роки навчання були обличчям коледжу в суспільному житті, студентському самоврядуванні, мали спортивні досягнення і представляли навчальний заклад в культурно-просвітницьких заходах і вручили дипломи з відзнакою відмінникам навчання.
Приєднуємося до побажань успіху майбутнім фахівцям нафтогазової галузі, а також напередодні дня народження директора Полтавського професійного коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка хочемо побажати Любові Шумській натхнення і досягнення поставлених цілей!

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com