Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Листопад 2019

№11 (54)_НГУ_(листопад )_УКР-1_page-0001

25.11-01.12.2019

Компанії групи Західнадрасервіс Нордік і Еко-Оптіма-Самбірська сонячна станція стали переможцями рейтингу "Сумлінні платники податків" як в регіонах, так і на всеукраїнському рівні. Організатором рейтингу виступила Всеукраїнська громадська організація «Асоціація платників податків України».

У Держгеонадр повідомили про початок роботи data-room геологічної інформації по трьох ділянках - Грунівській, Охтирській та Ічнянській.
Британська Regal Petroleum, яка входить в групу Smart Energy, планує придбати нові активи в Одеській області.
Компанія вже підписала Меморандум про взаєморозуміння з придбання ПрАТ «Науково-виробничий концерн «УКРНАФТІНВЕСТ», яке володіє спеціальними дозволами на користування надрами Білоліського блоку і Алібейсько-Трапівської площі. За попередньою оцінкою, геологічні запаси нафти становлять близько 675 млн б.н.е.
ПАТ «Укрнафта» поділилося результатами надпотужного ГРП, яке було проведене на свердловині №85 Струтин НГВУ «Долинанафтогаз» в жовтні.
У повідомленні компанії говориться, що до моменту проведення робіт свердловина експлуатувалася з добовим дебітом близько 7,5 т нафти і 5 тис м куб газу. В результаті проведених робіт на даній свердловині станом на 25.11.2019 року вдалося отримувати щодоби близько 15 т нафти і 9 тис м куб. газу.
Комплекс підготовчо-заключних робіт включав в себе промивання вибою свердловини; підготовку та супровід геофізичних робіт (перфорація), підготовчі роботи до спуску і посадки пакера, переведення свердловини під експлуатацію з використанням УЕВН (до ремонту свердловина експлуатувалася ШСНУ), освоєння свердловини із забезпеченням погодинного вимірювання дебіту і аналізу продукції.
У компанії особливо відзначають професіоналізм і злагоджені дії фахівців-організаторів даних робіт. Серед них, зокрема, старший інженер з ремонту свердловин Андрій Мандюк, старший інженер з видобутку Володимир Ясинець, начальник цеху К і ПРС Василь Мельник та начальник цеху №2 з ВНГ Юліан Депутат.
Четверту свердловину в цьому році освоїло ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння». На сайті компанії повідомляється, що початковий добовий дебіт природного газу склав 200 тис. м3, а конденсату - 20 т. Глибина свердловини склала 4850 м.

 

18-24.11.2019

Український регулятор схвалив попереднє рішення про сертифікацію ТОВ «Оператор ГТС України». Фінальне рішення очікується в середині грудня. Надалі передбачена передача ГТС під контроль Мінфіну і трансфер актівів між Укртрансгазом і новим оператором ГТС.

Підготовлений ргулятором пакет документів буде направлено до Секретаріату Енергоспівтовариства для отримання погодження і від європейського регулятора.
У Держгеонадр продовжують працювати над удосконаленням доступу до геологічних даних. Фахівці компанії Schlumberger представили Державній службі геології та надр України своє бачення моделі проведення аукціонів і конкурсів СРП, що передбачає введення віртуальної data-room геоінформації, підготовку геолого-економічної оцінкі ділянки і ряд інших комлексних заходів. Також було представлено бачення створення національного сховища геологічних даних на основі вже впровадженої моделі в Єгипті.
ТОВ «Факторіал К» представив у Києві нове сучасне обладнання. Верстатний парк підприємства поповнився новим вертикально-фрезерним центром DMU 50, який призначений для 5 осьової обробки невеликих деталей складного профілю (в тому числі, пресформ) зі сталі, чавуну, важкооброблюваних кольорових металів, головним чином торцевими і кінцевими фрезами, свердлами в середньому і дрібносерійному виробництві.
Дочірнє підприємство компанії CadoganPetroleum «Юсенко Надра» повідомило про тимчасове припинення видобутку в Україні через непродовження спецдозволу на Блажинське нафтове родовище у Львівській області. В даний час отримано погодження від Львівської облради і компанія очікує рішення Держгеонадр. У компанії також повідомляють про готовність відновити роботу відразу після продовження спецдозволу.

 

11-17.11.2019

Складні умови нафтогазових родовищ вимагають від фахівців нових підходів до вирішення технологічних викликів.

Наприклад, роботи на свердловинах з низькими пластовими тисками і низькою проникністю, особливо в багатошарових системах, де відбуваються перетоки рідини в свердловині між пластами з різними пластовими тисками, призводять до значних витрат тимчасових і матеріальних ресурсів.
Щоб вирішити цю проблему, експерти вдосконалили деякі елементи внутрішньосвердловинного обладнання.
Про приклад інженерно-проектного підходу фахівців SelaEnergy XXI розповів Костянтин Яровий, один з авторів інновації.
На елементі низу трубки, яка спускається під експлуатацію, допрацювали «посадочне сідло», в яке, в разі необхідності, за допомогою гнучкої труби поміщується спеціальна насадка, яка дозволяє проникати рідині з пласта під тиском нагору, але перекриває шлях назад. Таким чином, вся добута рідина залишається в трубі.
За словами Костянтина Ярового, таке рішення дозволяє зменшити кількість спуско-підйомних операцій; зменшити знос вартісного обладнання; заощадити час; зменшити екологічні ризики і підвищити безпеку працівників.
Полтавська газонафтова компанія планує створення ландшафтного заказника місцевого значення «Світлівщина» в Новосанжарському районі Полтавської області. Про це повідомила Людмила Хомич, юрисконсульт ПГНК, під час конференції «Екологічні діагноз і рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні: шукаємо рішення». Старту проекту передували багаторічні дослідження біорізноманіття регіону.
До першої десятки найбільших платників податків України увійшли НАК «Нафтогаз», АТ «Укргазвидобування» і «Укрнафта». Так, з початку року Укргазвидобування сплатило 35,6 млрд грн, з них рентна плата склала 18,8 млрд грн.
У цьому місяці ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння» відзначає ювілей - 15 років. Приєднуємося до привітань і бажаємо успішного розвитку компанії.

 

04-10.11.2019

На Київській конференції Ньюфолк НКЦ, присвяченій питанням буріння і розвитку ресурсної бази нафтових і газових компаній України, Юрій Нагорняк оголосив про створення експертного технологічного інвестиційного фонду Sela Energy XXI. Sela - це інвестиційний акселератор для нафтогазових активів. Компанія готова за свій рахунок проводити експертизу складних нафтогазових проектів, розробляти і рекомендувати рішення для більш інтенсивного видобутку вуглеводнів.

Юрій Нагорняк наголосив, що Sela Energy XXI готова розділяти ризики і інвестувати в ті компанії, які хочуть увійти в топ-лист українського видобутку.
На особливу увагу заслуговує і виступ на Київській конференції Ньюфолк НКЦ Івана Гафич, директора з розвідки і перспективного розвитку ДТЕК Нафтогаз. Він поділився успішним досвідом впровадження технологічних рішень в освоєнні глибоких горизонтів і видобутку нетрадиційного газу. Успішний досвід компанії в глибокому Брено дозволяє припустити можливість вилучення природного газу з щільних формацій девонських відкладень, що, в свою чергу, підвищує перспективність всій ДДЗ.
Застосування сучасних технологій в ДТЕК Нафтогаз також позитивно відбилося на швидкості буріння.
Серед ключових новин минулого тижня також хочеться виділити призначення Романа Опімаха керівником Державної служби геології і надр.
До пріоритетів своєї роботи Роман Опімах відносить нульову толерантність до корупції для відновлення довіри до служби, перехід від паперу до цифри з метою мінімального контакту суб'єктів ринку з чиновницьким апаратом, який передбачає створення онлайн-кабінету надрокористувача.

 

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com