Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Лютий 2019

923aa459b7861d45eed2bb04015f9322

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-24.02.2019

На цьому тижні RegalPetroleum почала буріння нової розвідувальної свердловини в Полтавській області. Проектна глибина свердловини - 4859 м. У компанії планують завершити буріння в третьому кварталі поточного року.

Володимир Махновець, директор компаній «Укргазвидобуток» і «Пром-Енерго Продукт» групи SmartEnergy в інтерв'ю зазначив, що децентралізація ренти дозволила громадам перейти до формування бюджетів розвитку. На даний момент компанії проводять роботи з 3D сейсміки на Васищевському і Островерхівському родовищах, і за результатами таких робіт компанії планують почати буріння нових свердловин, подальший видобуток вуглеводнів на яких, в свою чергу, дозволить збільшити рентні відрахування до місцевих бюджетів.

Про взаємодію з громадами говорили на цьому тижні і в Полтаві. Директор ГПУ «Полтавагазвидобування» Євген Паленка провів зустріч з главами ОТГ. Він, зокрема, зазначив, що в 2018 році «Полтавагавидобування» сплатило до місцевих бюджетів Полтавської області понад 500 млн грн і тепер у видобувних компаній і місцевих громад є мета, яка об'єднує обидві сторони - збільшення видобутку вуглеводнів.

Про будівництво газопроводу, який об'єднає два родовища, повідомили в BurismaGroup. Об'єкт буде побудований в Харківській області. Його протяжність складе 16,6 км.

АТ «Укргазвидобування» застосовує технологію буріння бокових стволів, за рахунок якої відновлено роботу двох свердловин з фонду, що простоює. Середньодобовий дебіт цих свердловин склав 70 м. куб. природного газу. Роботи виконує ТОВ «Сервіс Ойл», дочірня компанія РУП «ВО «Бєлоруснєфть». До кінця травня в рамках контракту заплановане буріння бокових стовбурів на 6 свердловин

 

11-17.02.2019

У минулому році BurismaGroup пробурила 13 свердловин і виконала капремонт на 26-ти свердловинах, видобуток вуглеводнів склав 1080 млн куб м. На даний момент група запустила холодильну установку на Рокитнянському родовищі і приступила до будівництва нового газопроводу. У планах на 2019 рік буріння 21 свердловини.

З активним розвитком біржової торгівлі природним газом газовидобувні компанії починають змагатися ще й в показниках реалізації газу. В ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння» повідомили, що за підсумками минулого року компанії вдалося реалізувати рекордний обсяг природного газу - 1 588 млн м.
Сервісні компанії розширюють свою експертизу і виробничу базу. На цьому тижні, як свідчать дані онлайн аукціону, ТОВ «Ендейвер» придбало нафтобазу в Полтавській області.
У п'ятницю Служба Держгеонадр оприлюднила перелік ділянок, спеціальні дозволи на які планується виставити на аукціони. Серед них п'ять площ в Івано-Франківській області та чотири в Дніпропетровській і Харківській.
Однією з найбільш обговорюваних тем тижня стали підсумки року Укргазвидобування. Експерти сперечаються про те, чи виконає компанія намічений Кабміном план, і аналізують чинники, які призвели до існуючих на даний момент показників.
У самій компанії відзначають, що одна з основних проблем при реалізації програми 20/20 - це розвиток ресурсної бази. Відмови в узгодженні нових ліцензій на протязі трьох років вже призвели, за підрахунками УГВ, до недоотримання 1 млрд. куб. м. газу. У той же час компанія успішно виконала пункти програми, які стосувалися модернізації обладнання, освоєння і застосування технологій ГРП і колтюбінга, також були проведені успішні роботи з геологічної розвідки і відкриті нові родовища.

 

04-10.02.2019

На цьому тижні в НАК «Нафтогаз» підтвердили інформацію про те, що Олег Прохоренко з 15 березня 2019 завершує роботу в компанії. За три з половиною роки УГВ під керівництвом Олега Прохоренка домоглося максимальних за кілька десятків років показників видобутку. Крім цього, держкомпанія зіграла важливу роль в реанімації всього сервісного ринку України, вибравши стратегію слідування модернізації та сучасним технологіям.

АТ «Укртрансгаз» повідомляє про наступний крок в рамках виконання програми анбандлінга- створення нової компанії ТОВ «Оператор газотранспортної системи України». Генеральним директором компанії обрано Павла Станчака.
Компанії продовжують публікувати річні результати. За підсумками 2018 року показники видобутку GEOALLIANCEGROUP склали: 209 млн. м. куб. природного газу, 23 тис. тонн газового конденсату і 17 тис. тонн LPG. Нагадаємо, що в минулому році GEOALLIANCEGROUP приступила до буріння свердловини на Кошевойському родовищі в Полтавській області проектною глибиною 6,2 км. Для успішного буріння на пластах з підвищеним тиском компанія BakerHughes підготувала для GEOALLIANCEGROUP модель порового тиску.
Ще одна компанія відзвітувала про підсумки року. Видобуток нафти і газового конденсату BurismaGroup збільшилися в минулому році на 56%, до 74,0 тис. т. У компанії відзначають, що такого результату вдалося досягти завдяки програмі з інтенсифікації, зокрема проведенню операцій ГРП, а також завдяки зростанню фонду продуктивних свердловин.

 

28.01-03.02.2019

Служба Держгеонадр оголосила нові аукціони на користування надрами. Відповідні лоти уже розміщені на електронному майданчику ТБ «Українська енергетична біржа». Серед виставлених на продаж лотів сім ділянок з покладами вуглеводнів: Кадобнянське родовище (Івано-Франківська область), Дрогобицька площа (Львівська область), Калюжна-1 площа (Сумська область), Ополонівська-2 площа (Чернігівська область), Ополонівська-1 площа (Чернігівська область), Добренська площа (Харківська область), Північно-Єфремівська площа (Харківська область).

Запуск онлайн-аукціонів і значні зміни на законодавчому рівні поступово формують позитивний інвестиційний портрет українського нафтогазового ринку для потенційних нових учасників. Як зазначає Роман Опімах, виконавчий директор АГКУ, за підсумками Українського газового форуму в Лондоні, інтерес до нафтогазового ринку України проявили більше 10 компаній і ще більше 100 учасників форуму були проінформовані провідними українськими експертами щодо перспектив і особливостей виходу на український нафтогазовий ринок.
Оператор ГТС компанії «Укртрансгаз» провів тестування операцій з експорту природного газу для «ТАС Енергія Країни». Механізм тестується на ГТС Буденці на україно-словацькому кордоні. Мета таких операцій - привернути увагу до послуги «митного складу» в ПСГ України. Проведення операцій експорту (заміщення) стало можливим завдяки раніше встановленим НКРЕКУ тарифам на точки «виходу».
Тиждень також запам'ятався ювілейними датами -101 рік з дня створення Геологічної Служби України і 25 років компанії СП «ПГНК» в Україні.
Ще одна компанія вийшла на майданчик «Української енергетичної біржі» для торгів зрідженим газом. RegalPetroleum виставить на торги 4 лютого 2019 року 76 тонн СПБТ за стартовою ціною 13 500 грн/т з відвантаженням автотранспортом із с.Яхникі (Лохвицький р-н, Полтавська обл.).

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com