Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Січень 2020

№1 (56)_НГУ_(січень)_УКР-1_page-0001

 

27.01-02.02.2020

Останній тиждень січня для групи «Нафтогаз» пройшов під знаком кадрових змін. У полтавську філію АТ «Укргазвидобування» - «Полтавагазвидобування» - директором призначено Олександра Олексенка. Як повідомляють в компанії, новий керівник філії має більше 25 років досвіду в енергетичній та фінансовій сферах.

Питаннями комунікації в УГВ тепер буде завідувати Максим Асауляк. Раніше Максим очолював службу стратегічних комунікацій в ДТЕК.
Також в кінці січня стало відомо про призначення Олени Зеркаль на посаду радника голови правління НАК «Нафтогаз України». Працюючи в МЗС, Олена Зеркаль, в тому числі, брала участь в переговорах щодо продовження транзиту російського газу в Європу після 2019 року.
Роман Опімах, керівник служби Держгеонадр, повідомив про спрощення доступу до первинної і вторинної геологічної інформації. Тепер ознайомитися з нею можливо безкоштовно в місцях її зберігання. Також у відкритому онлайн доступі будуть розміщуватися протоколи Державної комісії із запасів корисних копалин.
Він також додав, що накопичені кошти, отримані від продажу державної геологічної інформації, будуть використовуватися для її оцифрування і підготовки нових відкритих аукціонів або конкурсів.
Виробничими результатами поділилися в ПАТ «Укрнафта». У минулому році «Укрнафта» збільшила видобуток вуглеводнів. Середньодобовий видобуток нафти і конденсату виріс на 4,6% до 4,15 тис. т/добу в порівнянні з показником 2018 року - 3,97 тис. т/добу. Середньодобовий видобуток газу також продемонстрував збільшення з 2,96 млн м³/добу до 3,18 млн м³/добу. Всього за минулий рік «Укрнафта» провела 7 операцій ГРП, завершила капітальний ремонт 160 свердловин, провела 57 операцій з інтенсифікації видобутку та вивела з бездіяльності 121 свердловину. У компанії відзначають, що завдяки цим заходам вдалося отримати додатково 173,4 тис. т нафти і конденсату і 138,1 млн м³ природного газу.
Американська компанія DENIMEX спільно з компанією DJ TubularServicePte впроваджує в роботу новий сервіс - HardBanding. Актуальність інноваційної технології Харбенда дозволяє істотно збільшити термін придатності бурильної труби шляхом нанесення зносостійких твердосплавних поясів.

 

20-26.01.2020

Генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон повідомив про початок роботи віртуального реверсу з Польщею: «Імпорт з Польщі включає в себе і імпорт газу з польського LNG терміналу. Тобто, вже зараз комерційно Україна може імпортувати шляхом віртуального реверсу до 9 млн м3 на добу або 3,3 млрд м3 газу з польського терміналу». Очікується, що найближчим часом віртуальний реверс відкриється в Словаччині та Угорщині. Оператори цих країн працюють над цим завданням. ТОВ «Оператор ГТС України» вже готовий до роботи в зазначеному форматі із зазначеними країнами.
З грудня минулого року ДТЕК Нафтогаз допомагає випускникам вузів стартувати в обраній професії.
Щоб стати учасником програми «Підйомні для випускників вузів», потрібно відповідати наступним критеріям: першим місцем роботи після закінчення вузу повинна бути компанія ДТЕК Нафтогаз, претендент повинен мати диплом не нижче рівня бакалавра і роботу відповідно до отриманої спеціальності. Обов'язковою умовою також є успішне проходження випробувального терміну.
22 січня Weatherford Україна провела рекрутингову сесію для представників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». «Суть рекрутингових сесій - це створення того моменту, коли ми не тільки надаємо інформацію про компанію, а й даємо можливість студентам зустрітися з максимальною кількістю наших співробітників. Під час таких зустрічей вони можуть задати будь-яке питання, на яке хочуть отримати відповідь. Пізніше проводимо кілька специфічних активностей, під час яких вони повинні максимально проявити себе», - пояснює директор ТОВ «Везерфорд Україна» Наталія Рудевич.

 

13-19.01.2020

ДТЕК Нафтогаз видобув 1,66 млрд куб. м природного газу у 2019 році.
Цей показник став рекордним для компанії, перевищивши обсяг видобутку за 2018 рік на 0,66%. Вирішальним фактором у збільшенні видобутку компанії стало введення в експлуатацію нових високодебітних глибоких свердловин. Разом з цим були проведені ефективні заходи з інтенсифікації та застосування інноваційних технологій. Всього за 2019 рік ДТЕК Нафтогаз розпочав будівництво шести нових свердловин, три з яких були завершені бурінням в рекордно короткі терміни.
Введення в експлуатацію і капітальний ремонт діючих свердловин дозволили в 2019 році компаніям групи SmartEnergy наростити видобуток вуглеводнів, збільшивши сукупний об'єм видобутку газу на 24,7% і газового конденсату - на 28,7%.
Мінекономіки обрало УЕБ бенчмарком для закупівлі нафтопродуктів на Prozorro. У зв'язку з численними зверненнями суб'єктів сфери державних закупівель щодо необхідності внесення змін до договорів, укладених за результатами проведених процедур закупівель, і у зв'язку з постійним коливанням ціни на ринку нафтопродуктів і палива, щоб уникнути внесення змін до істотних умов договорів, міжвідомчою робочою групою напрацьовано механізм ціноутворення на такі види пального: дизельне паливо, бензин, мазут і зріджений газ.
Як наголошується в документі, ціновим орієнтиром можуть бути міжнародні (європейські) біржові котирування на відповідні види нафтопродуктів і палива і котирування Української енергетичної біржі.
Таким чином, у постачальників не буде підстав для демпінгу і заниження ціни на аукціоні, оскільки підвищення ціни буде залежати від реальних умов ринку.
У Мінекономіки рекомендували використовувати наведену формулу для визначення порядку зміни істотних умов договору.
У Держгеонадр анонсували запуск Єдиного вікна для надрокористувачів. Метою нового сервісу стане надання консультацій щодо належного оформлення документів для отримання спеціальних дозволів. Голова Держгеонадр Роман Опімах зазначив, що в минулому році майже 65% заяв, що надійшли до Служби, були повернуті надрокористувачам. Чтоби уникнути повторення цієї статистики, Держгеонадр вводить консультації на етапі підготовки.

 

30.12.2019-12.01.2020

Полтавська газонафтова компанія оприлюднила виробничі результати за 2019 рік. Всього за 12 місяців 2019 року компанія видобула 280, 7 млн. куб. м природного газу, що на 55% більше, ніж в 2018 році. Обсяг видобутку нафти і газового конденсату склав 47,4 тонн. За минулий рік компанія пробурила 4 нові свердловини і почала буріння п'ятої свердловини, яке завершила в січні 2020 року.
Команда WeatherfordUkraine 12 років пропрацювала без надзвичайних подій, що призводять до втрати часу. На сторінці головного офісу компанії відзначають, що проведена «відмінна робота, що демонструє, як бездоганне виконання забезпечує безпеку і якість сервісних робіт».
На початку грудня українська бурова установка Discovery пробурила розвідувальну свердловину на перспективному Кошевойському газовому родовищі в Полтавській області.
У компанії DiscoveryDrillingEquipment відзначають, що бурова установка SL2500 AC 650Т W - це перша установка, яка була побудована для української компанії, яка бурить в Україні. До цього стаціонарні бурові верстати відправляли тільки на експорт.
Буріння було розпочато в липні 2018 року компанією «Східний геологічний союз» групи ГЕО АЛЬЯНС. Проєктна глибина свердловини 6,2 км. Наступним етапом буде здійснено оцінку потенціалу родовища та визначена глибина залягання перспективних горизонтів.
АТ "Укргазвидобування" виконало 8 стадій ГРП на свердловині Ланнівського родовища із залученням власного флоту, що дозволило збільшити добовий дебіт свердловини в більш ніж 60 раз.
До початку робіт добовий дебіт свердловини становив 1,5 тис. кубометрів газу. Після завершальних робіт дебіт склав 95 тис. кубометрів на добу.
13 січня 2020 року ТОВ "КУБ-ГАЗ" відзначає 20-річний ювілей своєї діяльності. За цей час в компанії добули 2, 48 млрд. куб. м природного газу і 52 749 тонн конденсату, були пробурені 33 свердловини і 35 відремонтовані, 30 свердловин введені в експлуатацію. Компанія розробляє чотири родовища - Ольгівське, Макіївське, Крутогорівське і Вергунське.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com