Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Лютий 2020

2350a6cf003578477ccf96501f314cb388d7318f

 

24.02-01.03.2020

В інтерв'ю виданню «Рейтинг» керівник «ГЕО АЛЬЯНС» Людмила Кучменко зазначила, що українська газовидобувна галузь потребує стабільних і прозорих умов роботи. Це стосується як співпраці за УРП контрактами, так і умов видобутку важковидобувних вуглеводнів. Вона також підкреслила, що в умовах складної геології та постійних змін оподаткування в країні за кожного інвестора потрібно боротися і робити ставку на малих і середніх інвесторів, які готові працювати з невеликими за розмірами покладами.

В цілому українські газовидобувні компанії досить оптимістичні і не збираються згортати програми з розвідки і буріння, так як вже мають досвід виходу з кризових періодів.
Так, під час свого виступу на Українському енергетичному форумі 2020 Степан Козицький поділився планами групи компаній Західнадрасервіс. Зокрема, до 2022 року планується збільшення видобутку до 1 мільйона кубометрів на добу. А до 2029 року Західнадрасервіс планує відкрити велике родовище в Західній Україні. Ця мета заснована на власних даних компанії і на розумінні того, що дослідження на глибокі поклади не проводилися.
Серед приватних видобувних компаній масштабні плани розвитку і у ДТЕК Нафтогаз.
Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз, оголосив про нову мету компанії на найближчі п'ять років - за два роки вийти з 1,6 до 2 млрд кубічних метрів газу, а за п'ять років вийти на 5 млрд.
За словами Івана Гафича, директора з розвідки і перспективного розвитку ДТЕК Нафтогаз, компанія буде освоювати нові великі глибини під існуючі продуктивні горизонти. Нагадаємо, що на даний момент найглибша свердловина компанії 6650 метрів.
Мирон Фірман, директор з геології Укргазвидобування, розповів про вплив розвитку ресурсної бази компанії на обсяги видобутку. Зокрема, він зазначив, що компанія готова відкривати по шість родовищ в рік, і тільки приріст запасами дозволить нарощувати темпи видобутку.
УГВ також ставить собі за мету вихід на великі глибини буріння. Мирон Фірман зазначив, що шірокоазімутальна 3D сейсміка буде масово впроваджена на родовищах УГВ, а щорічні обсяги збільшаться до 2000 квадратних кілометрів на рік. Всього на 2020 рік УГВ запланувало понад 10 глибоких свердловин. Вже на цьому тижні з однієї з таких свердловин, на Березівському родовищі в Харківській області, було отримано 250 000 кубічних метрів газу на добу, свердловина підключена до ГТС. Глибина розвідувальної свердловини 6100 м.
За тайт-газу в УГВ заплановано дві свердловини на Святогірському родовищі.

 

17-23.02.2020

За підготовку і здійснення стратегічних ініціатив, а також за управління інвестиціями і проєктами трансформації тепер в ПАТ «Укрнафта» буде відповідати Дмитро Мордовенко, який був призначений на посаду заступника Голови Правління та Виконавчого віце-президента компанії.

Серед своїх першочергових цілей Дмитро Мордовенко бачить забезпечення стабілізації і зростання видобутку, а також формування компанії, орієнтованої на світові зразки галузі.
Плани ДТЕК Нафтогаз на поточний рік - п'ять нових свердловин на Семиренківському і Мачухському родовищах. У минулому році компанії вдалося досягти значних успіхів у скороченні термінів буріння глибоких свердловин.
Продовжуючи впроваджувати інноваційні підходи, у ДТЕК Нафтогаз реалізували проєкт із впровадження автоматичної системи безперервного моніторингу корозії на гирлі і шлейфі свердловин. Точність вимірювань датчиків становить 0,02 мм, що дає можливість побачити мінімальні зміни швидкості корозії металу.
У Києві відбувся перший в Україні SEG воркшоп, присвячений наукам про Землю. У воркшопі 2020 взяли участь представники компаній Schlumberger, Weatherford, ДТЕК, Укргазвидобування та інші, представники професійних організацій SPE, EAGE, AAPG. Мета заходу - популяризація наук про Землю, демонстрація засобів використання цих наук в повсякденному житті, а також об'єднання фахівців різноманітних сфер видобувної галузі для налагодження продуктивного співробітництва.

* * *
Команда Ньюфолк НКЦ вітає Віталія Григоровича Вітрика з днем народження! Бажаємо успішного здійснення професійних планів і особистого благополуччя!

 

10-16.02.2020

За даними компанії Укрнафта, за січень 2020 року до бюджетів всіх рівнів було перераховано податків на суму 939 млн грн. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, податок на прибуток, акцизний збір та інші податки.

В Укрнафті нагадують, що в 2019 році компанія в повному обсязі виконала поточні податкові зобов'язання та сплатила до бюджетів усіх рівнів податків на суму 12,47 млрд грн.
АТ «Укргазвидобування» продовжує роботу на виснажених родовищах. На Опішнянському родовищі зараз буриться оціночно-експлуатаційна свердловина №217. Бурові роботи виконуються власним підрозділом УГВ «Укрбургаз». Вже пройдено 3617 м. Буріння виконувалося німецьким буровим верстатом Bentec. Заплановано буріння ще 573 м і відхід від вертикалі на 293 м.
Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» 12 лютого в с. Яхники Лохвицкого району Полтавської області провело змагання з безпеки «Дій безпечно». Змагання стали першим подібним заходом для групи компаній SmartEnergy. Метою змагань стала популяризація правил безпеки в рамках проєкту щодо попередження нещасних випадків на виробництві NearMiss.

 

03-09.02.2020

Уряд схвалив зміни до Постанови № 848, які прискорять проведення електронних нафтогазових аукціонів і спростять доступ інвесторів до надр.

Зміни стосуються скасування узгодження обласними радами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення перед їх винесенням на електронні торги. Крім цього, Уряд дозволив резервувати земельну ділянку ще до її виставлення на аукціон.
За словами Романа Опімаха, голови Держгеонадр, нововведення покликані прискорити процеси взаємодії надрокористувачів та держави і сприяти залученню інвестицій та розвитку галузі.
Також на цьому тижні стало відомо, що троє іноземних інвесторів подали заявки на 3 конкурси УРП.
Серед іноземних гравців зацікавленість проявили інвестори з Канади, Великобританії та Центральної Європи.
На Грунівську ділянку (Сумська та Полтавська обл.) було подано дві пропозиції від Укргазвидобування в партнерстві з VermilionEnergy і від EP Ukraine.
На Ічнянську ділянку (Чернігівська обл.) подано одну пропозицію від YorkEnergy (UK) HoldingsLimited.
На Охтирську ділянку (Сумська, Полтавська та Харківська обл.) - три пропозиції від Укргазвидобування в партнерстві з VermilionEnergy, від ДТЕК Нафтогаз і EP Ukraine.
Група компаній «ГЕО АЛЬЯНС» закінчила 2019 рік виконанням усіх запланованих показників. За даними прес-служби компанії, підприємства групи видобули 210 млн м3 газу, 39 тис. тонн нафти і газового конденсату. Також було вироблено 19,6 тис. тонн скрапленого газу

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com