Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Серпень 2020

№8_(63)_НГУ_(Серпень)_UA.-1_page-0001

24-30.08.2020

Нафтогаз Розвідка та Видобуток створив Експертну раду з 11-ти провідних вітчизняних вчених і практиків у сфері геологорозвідки і видобутку вуглеводнів. Як відзначають в компанії, Експертна Рада буде проводити регулярні засідання і виїзні зустрічі, за підсумками яких її учасники розроблятимуть рекомендації та пропозиції з розвідки та розробки родовищ Нафтогазу. Компанія буде консолідувати ці напрацювання і застосовувати їх у своїй роботі.

За оперативними даними ПАТ "Укрнафта", в липні 2020 р. видобуто 125,9 тис. тон нафти і конденсату, 94,6 млн м3 газу, що, відповідно, на 0,6% і 3,4% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.
Середньодобові показники видобутку вуглеводнів в липні склали 4,06 тис. тон нафти і конденсату, 3,05 млн м3 газу, трохи знизившись у порівнянні з показниками минулого року.
Білоруські нафтовики впровадили нову технологію інтенсифікації видобутку нафти. Йдеться про кластерний багатостадійний гідророзрив пласта (ГРП) за технологією Plug& Perf, повідомили в прес-службі компанії «Бєлоруснєфть». Технологічні операції успішно виконані на свердловині № 67 Північно-Доманівічського родовища. В операціях були задіяні працівники тампонажного управління, управлінь щодо підвищення нафтовіддачі пластів і ремонту свердловин, а також промислово-геофізичних робіт. Супроводжували заходи фахівці інституту «БєлНІПІнєфть». Замовником виступило НГВУ «Речіцанєфть».

 

17-23.08.2020

ТОВ "Везерфорд Україна" очолив Олександр Тертиченко. Раніше він обіймав посаду керівника департаменту зі складних робіт в бурінні (капітального ремонту свердловин). У свою чергу, Наталя Рудевич перейшла в "Нафтогаз Укргазвидобування".

УГВ освоїло і запустило в роботу нову експлуатаційну свердловину 109 Тимофіївка з горизонту В-16. При очікуваному дебіті 20-80 тис м3/день, фактичний становить 140 тис.м3/день. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив Санжар Жаркешов, заступник генерального директора з розвідки та розробки родовищ "Нафтогаз Укргазвидобування".
За його словами, команда розробників і геологів заклала цю свердловину для подальшого виявлення та реалізації потенціалу brownfield активів портфеля компанії. Він також додав, що реалізація залишкового потенціалу BF - якнайшвидша перемога в збільшенні видобутку і прирості запасів.
НАК "Нафтогаз України" планує підвищити ефективність роботи свого єгипетського проєкту. Йдеться про оптимізацію інвестування та посилення співпраці з владою країни, відзначають в компанії.
На щорічних зборах акціонерів Petrosannan Company - спільної компанії-оператора НАК "Нафтогаз України" і "Egyptian General Petroleum Corporation" (EGPC) досягли домовленості переглянути і прискорити ключові інфраструктурні проєкти і оптимізувати загальні витрати.
Також обговорили спільні проєкти з розробки нових концесійних територій в Єгипті.
Сергій Перелома, перший заступник голови правління Нафтогазу, зустрівся з міністром нафти і мінеральних ресурсів АРЄ паном Тарік Ель Муллою.
«Я б хотів відзначити конструктивну позицію всіх сторін під час цієї зустрічі. Міністр запевнив, що Нафтогаз є дуже важливим інвестором для АРЄ. Він також зазначив, що і міністерство, і єгипетські партнери з концесійних угод підтримують всі ініціативи Нафтогазу, спрямовані на підвищення ефективності інвестицій, і дав відповідні доручення», - повідомив Сергій Перелома.

 

10-16.08.2020

ТОВ «УКР СКС» у співпраці з компаніями ТОВ «ЕСКО-ПІВНІЧ» і ТОВ «ПБК», які входять в структуру BURISMA GROUP, на одній зі свердловин забійною глибиною 4000 м при цементуванні першої секції експлуатаційної колони 140/168 мм змогли знайти успішне вирішення складного технологічного завдання - гідродинамічне розмежування водоносних і газоносних горизонтів з ізолюючою перемичкою потужністю 0,8 м і без її наявності між цими пластами. В результаті, вдалося максимально якісно герметизувати заколонний простір, про що свідчать результати ГДС, а також вдалося отримати промисловий приплив вуглеводнів із свердловини. За повідомленням Burisma Group: "Стартовий дебіт нової свердловини склав на добу більше 200 тис. кубометрів газу і 105 т конденсату.

Добовий видобуток свердловини виявився вищим, ніж очікувалося".
Компанія "Аркона Газ-Енергія", яка входить в групу Smart Energy і володіє спеціальним дозволом на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища (Полтавська область), завершила підготовку майданчика для буріння першої свердловини. Самі роботи планується розпочати в кінці 2020 року. Нова свердловина стане першою пробуреною на родовищі з 1994 року.
ПАТ «Укрнафта» отримало майже 1 млрд грн в рахунок погашення історичної дебіторської заборгованості. У компанії повідомляють, що протягом травня-липня 2020 року «Укрнафта» отримала понад 250 млн грн в рахунок погашення дебіторської заборгованості за поставлену в 2015 році нафту. Починаючи з грудня 2019 року, загальна сума погашеної заборгованості склала майже 1 млрд грн.

 

03-09.08.2020

ПАТ «Укрнафта» повідомило про призначення Олега Геза на посаду Голови Правління з 31 липня 2020 року. Призначення відбулося відповідно до рішень Наглядової ради компанії.

Нагадаємо, що Олег Гез приєднався до команди «Укрнафти» в 2016 році, спочатку на посаді Директора департаменту планування і контролю ефективності, а з жовтня 2017 року - Виконавчого віце-президента зі збуту, який також входить до Правління компанії. З 1 травня 2019 року тимчасово виконував обов'язки Голови Правління Товариства.
Серед своїх першочергових завдань Олег Гез називає вирішення питання історичної податкової заборгованості, рішення проблем, що існують в системі нафтових аукціонів, а також подолання кризових явищ - перш за все, наслідків карантину і падіння світових цін і попиту на нафту. Крім того, одним з пріоритетів є стабілізація видобутку і операційної діяльності компанії.
Асоціація газодобувних компаній України висловила серйозну стурбованість ситуацією, яка склалася навколо групи компаній Smart Energy. Мова йде про обшуки співробітниками НАБУ в центральному офісі групи компаній, а також в офісі в селі Яхники Полтавської області. На думку АГКУ, такі дії негативно впливають на імідж газодобувної індустрії в очах іноземних інвесторів, зокрема з Великобританії.
У АГКУ відзначають, що незважаючи на тиск і всупереч несприятливій ситуації на ринку, яка пов'язана з пандемією COVID-19 і рекордним зниженням цін на вуглеводні, група компаній тільки за 6 місяців 2020 збільшила власний видобуток газу на 9,5% і перерахувала 519 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.
Голова правління НАК «Надра України» прокоментував відновлення роботи з підготовки нового Кодексу.
Відновлено роботу над Кодексом про надра України. Голова правління НАК «Надра України» Тарас Кузьмич прокоментував майбутню задачу: «Роботу над Кодексом відновлено, сподіваємося, що пріоритети і ключові новели будуть узгоджені всіма учасниками процесу вже протягом місяця, після чого очікуємо обговорення фінальної редакції документа. Важливо врахувати всі коментарі гравців ринку, профільних асоціацій, щоб Кодекс відповідав запитам надрокористувачів ".

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com