Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Серпень 2021

%E2%84%968_(75)_%D0%9D%D0%93%D0%A3_(%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%8C)_UA

 

23-29.08.2021

ПАТ «Укрнафта» сплатило 7,33 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів протягом січня-липня 2021 року. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, акцизний збір та інші податки.
За користування надрами в державний і місцеві бюджети різних рівнів надійшло 4,3 млрд грн рентної плати. З них 215 млн грн попрямують до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти і газу. Найбільші надходження від рентної плати «Укрнафти» отримають бюджети Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей.
Запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) України перевищили 18 млрд куб. м, свідчать оперативні дані АТ "Укртрансгаз", передає Енергореформа. За розрахунками агентства "Інтерфакс-Україна", від закінчення сезону відбору газу зі сховищ 29 квітня по 27 серпня 2021 року запаси в ПСГ України збільшилися на 17,9% (на 2,731 млрд куб. м) - до 18,022 млрд куб. м.
НАК «Нафтогаз України» наполягає на бронюванні потужностей української газотранспортної системи європейськими компаніями на довгу перспективу вже цієї осені, в той же час компанія готова до продовження транзитного контракту з «Газпромом» після 2024 року.
Про це заявив глава правління компанії Юрій Вітренко, передає прес-служба НАК.
Глава «Нафтогазу» запевнив у надійності і конкурентоспроможності української ГТС по відношенню до інших газопроводів, включаючи «Північний потік-2».

 

16-22.08.2021

За результатами 7 місяців видобуток газу ДТЕК Нафтогаз склав більше 1,1 млрд куб. м. Це перевищує показник минулого року більш, ніж на 10%.
У компанії відзначають, що збільшення видобутку стало можливим завдяки успішному виконанню програми буріння в 2020 році, а також завершенню буріння 2 свердловин в 2021 році. Крім того, в 2021 році ДТЕК Нафтогаз успішно провів операції з капітального ремонту та інтенсифікації, а також технологічні операції більш ніж на 20 свердловинах діючого фонду. Ряд технологій, які були при цьому використані, компанія використовувала вперше в Україні.
До кінця року ДТЕК Нафтогаз планує завершити буріння ще 2 свердловин і ввести в експлуатацію блочно-холодильну установку на Мачухському родовищі. Це дозволить компанії вийти в 2021 році на новий рекордний показник з видобутку - 2 млрд куб. м газу.
19 серпня британська компанія Enwell Energy, яка входить до групи компаній Smart Energy, почала буріння свердловини №4 на Свістунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.).
Це буде перша свердловина, пробурена за 25 років на родовищі. Її проектна глибина становить 5565 м. Завершення буріння і випробування свердловини очікуються в третьому кварталі 2022 року.
Компанія «СістемОйлІнженерінг» завершила капітальний ремонт свердловин №3 і №6 на Водянівській площі в Харківській області.
Компанії вдалося значно підвищити продуктивність відремонтованих свердловин, які сьогодні дають в цілому більше 100 тис. куб. метрів добового дебіту.

 

09-15.08.2021

Fitch поліпшило прогноз Нафтогазу зі стабільного до позитивного.
Таким чином, Максим Белявський, директор з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України», зазначає, що зміни в компанії отримали позитивну оцінку. Це стосується як зміни керівництва, так завершення реформи ринку газу.
JKX Oil & Gas plc опублікувала звіт за I півріччя 2021 року на Лондонській фондовій біржі.
Згідно з основними показниками, прибуток після оподаткування склав $ 9.9 млн (I півріччя 2020 року: $ 1.5 млн), виручка Групи за 2021 рік становить $ 39,5 млн (I півріччя 2020 року: $ 35.1 млн).
У той же час виробничі показники Групи знизилися на 11% в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.
У компанії відзначають, що продовжують вивчати нові можливості зростання Групи, як в рамках наявного портфеля, так і в рамках розвитку українського активу шляхом придбання нових ліцензій.
У липні на свердловині №704 Долинська ПАТ "Укрнафта" провело третю успішно виконану операцію гідророзриву пласта за технологією Fly Ash Frac з використанням золи-виносної (сухої) українських ТЕС і пропанта дрібних фракцій. Нова технологія дозволяє істотно здешевлювати операцію і залучати в роботу раніше не задіяні поклади.
«Укрнафта» - поки єдине підприємство в країні, котре проводить подібну операцію. Ідея використання технології Fly Ash Frac народилася у ініціативної групи УНПС: Сергія Кузуба, Ярослава Халака, Михайла Магуна і Михайла Бабія. Для розробки ідеї колеги використовували досвід світових лідерів з видобутку вуглеводнів з США. Протягом 2020 року компанія проводила комплексні лабораторні дослідження, як зола суха впливає на гірські породи. І тільки після отриманого позитивного результату виконала пілотне ГРП.

 

02-08.08.2021

АТ "Укргазвидобування" завершило реконструкцію і запустило дотискну компресорну станцію (ДКС) "Яблунівська" в Полтавській області.
Оновлення установки знизить горловий тиск на свердловинах виснажених Яблунівського, Комишнянського і Скоробагатівського родовищах.
У прес-службі компанії відзначають, що пуск практично нового об'єкта за п'ять років дасть додатково 326 млн куб. м товарного газу, 13,5 тис. тонн конденсату і 32,7 тис. тонн скрапленого газу.
"Якісний видобуток газу на виснажених родовищах - одне з наших пріоритетних, стратегічних завдань. За найбільшими з активів закріплені спеціально створені групи фахівців, які розробляють індивідуальні рішення для оптимізації видобутку", - зазначив заступник директора дивізіону "Нафтогаз. Розвідка та Видобуток" Олег Толмачов.
За його словами, "Нафтогаз" зараз веде роботу над кількома великими проектами з модернізації установок підготовки газу і компресорних станцій, які повинні дати відчутний результат для показників компанії.
ПАТ "Укрнафта" отримало вже понад 2,3 млрд грн з реструктурованої дебіторської заборгованості на загальну суму близько 7 млрд грн, повідомив глава правління компанії Олег Гез в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
За словами Геза, при прийнятті рішення про укладення договорів про реструктуризацію сформованих ще в 2015 році боргів перед "Укрнафтою" за поставлену нафту він керувався тим, що у багатьох компаній-боржників не було будь-яких істотних активів.
Магістральний нафтопровід "Лисичанськ-Кременчук" і резервуарний парк морського нафтового терміналу "Південний" отримали статус митного складу, повідомляється в прес-релізі НАК "Нафтогаз України". У НАК вважають, що такий додатковий вид діяльності як зберігання нафти дозволить підвищити конкурентоспроможність і ефективність функціонування нафтотранспортної системи України.

 

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com