Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Січень 2019

Tutyl_UA_44

 

21-27.01.2019

ДТЕК Нафтогаз повідомляє про завершення буріння глибокої свердловини. Глибина нового об'єкта - 5 605 м з відходом від вертикалі 380 м. Як і при будівництві ряду інших об'єктів ДТЕК, в бурінні цієї свердловини використовувався досвід провідних міжнародних компаній. Буріння виконала «Бєлоруснєфть», основні елементи бурильної колони та інше обладнання було надано компанією NOV, технічну експертизу процесу буріння забезпечила компанія Schlumberger.

Зараз свердловина № 61 Семиренківського родовища знаходиться в режимі випробування, але в компанії вже говорять про високі показники видобутку вуглеводнів.
На цьому тижні в АТ «Укргазвидобування» підрахували результати, яких вдалося досягти після розриву контрактів з ТОВ «Карпатигаз». Після проведення операцій з інтенсифікації видобутку був збільшений добовий дебіт однієї зі свердловин Східно-Полтавського газоконденсатного родовища з 10 тис. м. куб. до 144 тис. м. куб. У Товаристві відмітили, що до кінця 2019 року планують додатково збільшити обсяг реалізації газу для населення більш ніж на 300 млн м. куб. завдяки проведенню робіт з інтенсифікації видобутку.
Підсумки тристоронніх переговорів щодо транзиту не можна назвати результативними. Кожна зі сторін задекларувала свою позицію. НАК «Нафтогаз» не готовий надати Газпрому особливі умови - транзит має здійснюватися за правилами ЄС в рамках договорів між операторами ГТС і контракту з Газпромом як постачальником газу на умовах бронювання потужностей української ГТС.

 

14-20.01.2019

ДТЕК Нафтогаз за дванадцять місяців 2018 року видобув 1 648,5 млн куб. м природного газу. Цей показник вище запланованого рівня на 50 млн куб. м. Видобуток газового конденсату склав 51,5 тис. т. Ключовими успіхами компанії, які сприяли зростанню видобутку, стали дві пробурені свердловини і пуск в експлуатацію пропаново-холодильної установки на Олефірівській УППГ. Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров також зазначив, що позитивній динаміці видобутку також сприяло поліпшення регуляторної політики. У планах компанії на 2019 рік - реалізація нових інфраструктурних проектів та збільшення видобутку вуглеводнів.

У ПрАТ «ДК «Укрнафтобуріння» також поділилися підсумками року. За підрахунками компанії, видобуток газу у 2018 році склав 533 млн. м³, що на 37% перевищує показник за 2017 рік. Зазначений рівень видобутку для компанії став досить значним, перевищивши показник дворічної давності на 206%.
У компанії також відзначили, що річний видобуток нафти і конденсату виріс на 69% в порівнянні з 2017 роком і на 249% у порівнянні з 2016 роком і склав 72 тис. т. нафти і конденсату.
Коментуючи результати роботи компанії за 2018 рік, голова Правління УНБ Михайло Бакуненко зазначив успішний запуск чотирьох нових свердловин і проведення КРС, а також введення в експлуатацію газопроводу, який з'єднав Сахалінське родовище і газотранспортний коридор Шебелинка-Київ.
Технології горизонтального і похило-спрямованого буріння стають все більш актуальними для геологічних умов українських родовищ, що знаходяться у стадії розробки. Про потреби в розвитку цього методу буріння раніше велися дискусії і в АТ «Укргазвидобування». На цьому тижні компанія уклала договір на суму 2,4 млн. дол. США з канадською інженерною компанією MWD Planet на виробництво і поставку трьох комплектів систем телеметрії.
Стали відомі 12 родовищ-претендентів, схвалених Кабінетом Міністрів України для проведення тендерів на пошук і видобуток нафти і газу на умовах угоди про розподіл продукції (УРП). Проведення тендерів очікується в червні 2019 року.

 

10-16.12.2018

«Укргазвидобування» продовжує успішне освоєння технології ГРП. Співробітники Львівського ГПУ спільно з підрядниками провели ГРП на глибині 900 м. в свердловині № 601. Для компанії це 300-я операція, для Більче-Волицького родовища - 3-тя. Ефект від попередніх операцій ГРП дав збільшення дебіту з 2 до 19 і з 9 до 34 тисяч кубометрів газу на добу. Решта свердловин родовища зараз експлуатуються із середнім дебітом в 5 000 кубометрів газу на добу. За два роки рівень знань технічних фахівців «Укргазвидобування» виріс разом із кількістю проведених операцій. Компанія модернізувала свій флот ГРП і налагодила роботу з іноземними підрядниками, чий досвід сприяв розвитку методу ГРП, в тому числі, і серед приватних компаній.

Нагадаємо, що за оперативними даними, ПрАТ «Укргазвидобування» за 2018 рік уперше за 25 років досягло рівня видобутку природного газу в 15,496 млрд куб. м.
На початку січня приватний сектор газовидобутку традиційно ділиться результатами річної роботи. Значне зростання сукупного видобутку показали підприємства групи SmartEnergy, збільшивши видобуток газу в 2018 році на 31%. Три видобувних активи Групи - «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед», ПрАТ «Укргазвидобування» і ТОВ «ПромЕнерго-Продукт» разом здобули 295,7 млн. м3 газу. У 2017 році цей показник склав 226 млн м3.
Полтавська газонафтова компанія також збільшила річний видобуток на 4,9%. Всього за 2018 рік СП ПГНК видобуло 181,45 млн м3 кубічних природного газу. Як відзначають у компанії, отриманим результатам в значній мірі сприяло відновлення програми буріння і успішні роботи з інтенсифікації. У 2019 році компанія планує взяти участь в аукціонах на нові ліцензійні ділянки.

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com