Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Травень 2019

Tutyl_UA_48

27-31.05.2019

30-31 травня у Львові відбулася VI Міжнародна нафтогазова конференція Ньюфолк «Колтюбінг. ГРП. Бурові Сервіси. Геофізика. Скероване Буріння». Більше 240 гостей і понад 100 компаній взяли участь у заході. Міжнародна команда експертів була представлена в тому числі такими країнами - Білорусь, Польща, Канада, США, Казахстан, Туреччина.
Під час стратегічної сесії, Олександр Романюк, перший заступник Голови Правління - виконавчий директор АТ «Укргазвидобування», підкреслив, що компанія активізувала проведення геологічних досліджень, продовжить оновлення парку бурових верстатів і буде залучати підрядників міжнародного рівня таких як Weatherford і Schlumberger для проведення сервісних операцій. Олександр Романюк також зазначив, що УГВ продовжує нарощувати ресурсну базу шляхом участі в аукціонах Держгеонадр, а також на цьому тижні Укргазвидобування і канадська VermilionEnergy прийняли спільну участь в 4 конкурсах на укладення УРП в Україні.
У цьому році другий день конференції завершився проведенням воркшопів від генерального спонсора заходу компанії Weatherford, в ході яких гості конференції в форматі бізнес-гри змогли відпрацювати ряд управлінських навичок і проаналізувати ефективність бізнес-процесів.
Крім того, за два дні плідної роботи гості конференції обговорили нові перспективні напрямки співпраці - створення музею історії нафтогазової галузі, а також перші результати профільного тестування фахівців нафтогазової галузі за допомогою ПО «Галузевий Рейтинг Ньюфолк».
Приємною новиною тижня стало також повідомлення компанії ДТЕК Нафтогаз про завершення буріння нової свердловини. У компанії відзначають, що буріння свердловини №72 на Семиренківському газоконденсатному родовищі було проведено в рекордно короткий термін - за 3,5 місяці. Скорочення терміну буріння на два місяці стало можливим завдяки застосуванню новаторського інженерного рішення, що передбачає виключення однієї з технічних колон. Глибина свердловини становить 5420 м.
Нагадаємо, що компанія ДТЕК виступила спонсором сесії «Геологія. Розвідка. Інформація» VI Міжнародної нафтогазової конференції Ньюфолк.
Ще однією особливістю конференції став конкурс мотиваційних листів від студентів, викладачів і аспірантів профільних навчальних закладів. ГК «ГЕО АЛЬЯНС» профінансувала участь в конференції трьох авторів кращих робіт.
Ми також висловлюємо подяку постійним спонсорам конференцій Ньюфолк компаніям NOVFidmash і БК «Горизонти».
Компанія БК «Горизонти» під час заходу презентувала результати роботи сертифікованого обладнання для інклінометрії і поділилася власними напрацюваннями в цьому напрямку.
Серед перспективних напрямків розвитку нафтогазового ринку України в NOVFidmash відзначили можливість застосування колтюбінгових технологій для геофізичних робіт на свердловинах.

 

 

20-26.05.2019

Генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун обраний до Ради директорів JKX OilandGasplc. За його кандидатуру проголосували всі акціонери. На думку Віктора Гладуна, команді ПГНК вдалося «значно поліпшити виробничі і фінансові показники, що, в свою чергу, призвело до поліпшення результатів всієї Групи». За два останні роки компанія зупинила падіння видобутку і наростила виробництво, пробурила дві нові свердловини. За підсумками минулого року ПГНК збільшила свій прибуток на 31,4%, що, в свою чергу, забезпечило 80% прибутку Групи JKX.

Держгеонадр запрошує інвесторів ознайомитися з первинною геологічною інформацією. На сайті Служби опубліковані зразки запитів на отримання інформації, які можна відправити на ім'я керівника Служби Олега Кирилюка. Виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України Роман Опімах зазначив, що це важливий крок до переходу від фізичних сховищ і бібліотек до електронного формату dataroom.
Уряд ухвалив зміни до постанови КМУ №496 щодо реалізації моделі «анбандлінга», запропонованої на засіданні Координаційної Ради 16 травня 2019.
ПАТ «Магістральні газопроводи України» відзначають, що модель OU (Ownershipunbundling) базується на принципі власності та передбачає подачу заявки на сертифікацію, підписання транзитної угоди і отримання майна, необхідного для здійснення транспортування газу компанією ПАТ «МГУ» і не вимагає додаткових законодавчих змін.
У свою чергу в НАК «Нафтогаз» наполягають на реалізації плану по відділенню оператора ГТС за моделлю ISO (IndependentSystemOperator), яка дозволить забезпечити захист інтересів країни в рамках нового арбітражу проти «Газпрому».

 

13-19.05.2019

Єврокомісія розглядає скаргу НАК «Нафтогаз України» щодо антиконкурентного впливу "Північного потоку-2". У Єврокомісії підтвердили отримання скарги і відзначили, що її розгляд буде проходити відповідно до встановлених процедур, які не передбачають конкретного терміну для подібного роду звернень.

У Нафтогазі відзначають, що ця скарга не дозволить Газпрому штучно завищувати ціни на газ на європейських ринках. За словами Юрія Вітренка, виконавчого директора групи «Нафтогаз», оскільки Газпром контролює компанію Wingas, це призводить до завищення цін на газ в Німеччині та, як наслідок, і на інших європейських ринках.
Сенат США 21 травня може розглянути санкції проти «Північного потоку-2», зокрема проти європейських кораблів, які ведуть укладання нового трубопроводу. Відзначається, що ці кораблі використовують "технологічні ноу-хау, які є у західних енергетичних компаній, але немає в Росії", пояснили сенатори. На думку експертів, дані санкції ускладнять виконання проекту, але навряд чи зможуть його зупинити.
Служба Держгеонадр видала АТ «Укргазвидобування» спеціальний дозвіл на користування надрами Любашівської нафтогазової площі в Луганській області.
Schlumberger презентувала сервіс, який на основі електромагнітної технології аналізує особливості пласта перед буровим долотом в свердловинах. Таким чином, мета зазначеної технології - підвищити ефективність буріння і допомогти у виборі оптимальної точки обсадної колони. Вже було проведено понад 25 польових випробувань з сервісом IriSphere в Азії, Австралії, Латинській Америці і Європі.

 

06-12.05.2019

АТ «Укргазвидобування» за чотири місяці видобуло 5,14 млрд. куб. м природного газу. Цей показник на 2,7% вище, ніж за січень-квітень минулого року. Також за звітний період було виконано 60 операцій ГРП, що в чотири рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому в компанії відзначають складність з проведенням робіт з інтенсифікації на виснажених родовищах через падіння тиску, що вимагає поповнення активів компанії родовищами на ранніх етапах розробки. Нагадаємо, що минулого тижня компанія в ході аукціонів придбала п'ять нових ліцензійних нафтогазових ділянок.
За результатами роботи чотирьох місяців Шебелинський НПЗ збільшив виробництво світлих нафтопродуктів – до 149,1 тис. тон, що на 9,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основним ресурсом для виробництва стала сировина власного видобутку - нафта і газовий конденсат. За словами Сергія Федоренка, директора з комерційних питань АТ «Укргазвидобування», зростанню виробництва сприяло зростання довіри споживачів до продукції заводу.
Стратегічні питання подальшого розвитку нафтогазової галузі обговорив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв з журналістами «Голосу Америки». Одна з ключових тем діалогу - це можливість нових газових протистоянь з Росією вже на початку наступного року. На даний момент немає чіткої позиції Газпрому щодо майбутнього транзиту через Україну після 2019 року. У зв'язку з цим Андрій Коболєв виділив два напрямки роботи для запобігання можливій газовій кризі - збільшення потужностей поставок газу з Європи і збільшення запасів газу. При цьому він зазначив, що обсяги запасів газу можуть перевищити традиційні на 3 млрд. куб. м. Крім зазначених вище кроків зі збереження стабільності на ринку газу, Андрій Коболєв також повідомив, що не виключає можливості закупівлі американського газу.

 

29.04-05.05.2019

2 травня відбувся другий раунд нафтогазових онлайн аукціонів. Торги відбулися по шести з семи запропонованих на продаж ділянок. При цьому переможцем по п'яти з них стало Укргазвидобування. Максимальне збільшення ставки було зафіксоване на торгах по Північно-Єфремівської площі, розташованій в Харківській області. Початкова ціна зросла на 38 млн. грн і склала 50 млн. грн.

Ліцензії були реалізовані через ТБ «Українська енергетична біржа». Учасники торгів відзначили надійність платформи і професійну підтримку біржі.
В цілому за підсумками квітня 2019 року до торгів УЕБ приєдналися 10 нових компанія, включаючи Українську бурову компанію і Арабський енергетичний альянс.
Підводячи підсумки місяця, на біржі відзначили, що в зв'язку з перебоями в поставках імпортних нафтопродуктів активізувалася торгівля бензинами, що також призвело до зростання ціни.
У свою чергу, АТ "Укртранснафта" повідомило, що станом на 2 травня недоотримано 29,2 млн грн виручки внаслідок припинення з вечора 25 квітня транзиту російської нафти в напрямку Словаччини, Чехії та Угорщини.
Пробурена в 2019 році свердловина ПГНК дала продукцію. Середньодобовий дебіт склав 126 тис. куб. м. Свердловина № 3 Західно-Машівської площі пробурена похило-спрямованим способом з відходом від вертикалі 625 метрів. Глибина свердловини становить 3570м.
RegalPetroleumplc підвела фінансові підсумки минулого року. Так, прибуток компанії за 2018 рік склав 54,3 млн доларів.

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com