Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Червень 2020

№6_(61)_НГУ_(Червень)_UA.-1 (1)_page-0001

22-28.06.2020

Cadogan Petroleum відновила видобуток на свердловинах «Блажів-3» і «Блажів-Монастирець-3» на Блажівському нафтовому родовищі у Львівській області.

Компанія підписала продовження договору оренди свердловин з «Укрнафтою» на новий термін. Раніше в кінці 2019 року роботи були припинені через завершення терміну дії договорів оренди.
«В результаті успішних переговорів ми підписали продовження оренди двох свердловин на новий термін. Розраховуємо, що свердловини відновлять видобуток до попереднього рівня незважаючи на період простою в роботі», - зазначив генеральний директор українського офісу Cadogan Petroleum Андрій Білий.
На цьому тижні комерційний напрямок НАК "Нафтогаз" отримав нового керівника - Віллем Коппульс відповідатиме за роздрібну торгівлю газом і трейдинг.
У прес-службі компанії відзначають, що Віллем Коппульс більше 25 років відповідав за східноєвропейські ринки і Україну в найбільших європейських енергетичних і газових компаніях - Gaz de France, EDF, GDF SUEZ, ENGIE. Також Коппульс супроводжував анбандлінг Нафтогазу як комерційний радник від консорціуму європейських газових операторів, а саме від Gasunie.
Ольга Белькова приєдналася до команди ТОВ «Оператор ГТС України» і стала керівником напряму з міжнародної діяльності та роботи з державними органами.
Основним завданням Ольги Белькової на цій посаді буде просування і захист інтересів ОГТСУ на міжнародній арені, в першу чергу з питань реалізації проєктів «Північний потік - 2» та інших обхідних газопроводів. Також її пріоритетним завданням стане завершення процесу повної інтеграції України в європейський газовий ринок.

 

15-21.06.2020

Ольга Белькова звернулася до парламентаріїв з проханням підтримати її заяву про складання депутатських повноважень.

За час своїх депутатських каденцій Ольга Белькова надала значну підтримку в складний для газодобувної галузі період. Завдяки її законодавчим ініціативам були прийняті рішення щодо роботи ринку газу, про прозорість видобувних галузей, про децентралізацію ренти, про роботу енергорегулятора і ряд інших, які позитивно вплинули на розвиток газовидобувної галузі.
У своєму зверненні до народних депутатів Ольга Белькова зазначила, що залишається вірною принципам парламентаризму і, як професіонал, хоче переконатися в тому, що її закони належним чином працюють в реальному секторі економіки.
Стокгольмський арбітраж прийняв рішення на користь АТ Укргазвидобування в суперечці з «Карпатигаз» і Misen Enterprises AB.
Таким чином, Укргазвидобування отримує у власність всі активи, які були в спільній діяльності. У свою чергу УГВ має компенсувати іншим сторонам їх частку у вартості цих активів. Суть спору у визначенні обсягу компенсації, яку має сплатити УГВ. «Карпатигаз» і Misen Enterprises AB претендували на компенсацію 50,01% від загальної вартості спільного майна. Рішенням арбітражу цей відсоток був зменшений більш, ніж в два рази. А частка УГВ в спільну діяльність була збільшена.
На цьому тижні ВРУ підтримала в другому читанні законопроект №3438, який регулює проведення громадських слухань відповідно до Закону про ОВНС на період дії карантину. Законопроект №3438 дозволить розблокувати роботу з розробки газових родовищ.

 

08-14.06.2020

Група Нафтогаз поліпшила умови по партнерським проектам з приватними компаніями. Це один з кроків зі стабілізації газовидобутку в умовах кризи.

Оптимізовані умови роботи з приватними компаніями-партнерами спрямовані на стимулювання відновлення ліквідованих свердловин і видобутку з них газу. Через значне зниження ціни на газ партнерам Групи Нафтогаз стало невигідно інвестувати в ліквідовані свердловини. Щоб уникнути зупинки проєктів Нафтогаз привів умови співпраці у відповідність до поточних ринкових умов. Розподіл прибутку між партнерами і Нафтогазом буде паритетним, 50/50, при будь-якому рівні цін.
Слід зазначити, що з початку співпраці з вищевказаними проєктами вдалося отримати збільшення видобутку газу на 106 600 000 м3 газу, нафти і газового конденсату - на 5,4 тис. т. При цьому дохід Групи поповнився на 200 млн грн.
Ще одним важливим досягненням Групи Нафтогаз стали високі показники нової розвідувальної свердловини глибиною 6000 м - 260 тис м куб газу на добу і плюс 350 млн. м кубічних розвіданих запасів. Таким чином, стратегія щодо збільшення ресурсної бази шляхом переходу на глибокі поклади перспективних родовищ дає свої результати. Це друга успішна розвідувальна свердловина Березівського родовища.
Також Група Нафтогаз продовжує реструктуризацію шляхом посилення команди. На цьому тижні в Групі повідомили про призначення Андрія Місіньова Директором газопромислового управління «Полтавагазвидобування». За словами директора дивізіону "Розвідка та видобуток" Групи Нафтогаз Олександра Романюка, це призначення відповідає наміченій стратегії з об'єднання сучасних західних управлінських підходів і технологій з потужним українським досвідом.

 

01-07.06.2020

Обсяг газу, що зберігається іноземними компаніями в українських ПСГ, збільшився в чотири рази в порівнянні з показниками на початок червня минулого року.

За даними АТ "Укртрансгаз", продовжують зростати і обсяги природного газу, переданого учасниками ринку в ПСГ з використанням спеціальних тарифів на транспортування «short haul». З початку року з використанням цих тарифів резиденти транспортували на «Митний склад» 0,1 млрд куб. м газу, а нерезиденти - 0,7 млрд куб. м. Додамо, що тільки в травні поточного року нерезиденти транспортували в ПСГ за тарифами «short haul» 0,5 млрд куб. м, що в два з половиною рази більше, ніж в квітні 2020-го.
Сергій Алексєєнко, генеральний директор АТ «Укртрансгаз», зазначив: «У травні поточного року спостерігався високий попит на послуги українських ПСГ з боку іноземних трейдерів. Ми впевнені, що ця динаміка збережеться в найближчі місяці. Рівень наповненості європейських газосховищ стрімко наближається до максимального. Наприклад, в Австрії він сьогодні становить майже 85%, Німеччині - 84%, Італії - 68%. В Україні цей показник - 58%. Сьогодні ми маємо близько 13 млрд куб. м вільних потужностей, конкурентоспроможні умови та унікальні можливості для ефективного використання українських газосховищ. Отже, готові і в подальшому залучати європейських трейдерів до співпраці».
У Полтавському коледжі нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка відбувся науково-практичний семінар на тему «Перспективи впровадження снаббінговіх технологій в Україні». В обговоренні взяли участь представники таких компаній як ТОВ "КУБ-ГАЗ", ТОВ «DENIMEX WORKOVER SOLUTIONS», ДТЕК Нафтогаз, ПАТ "Укрнафта".
Серед спікерів семінару був і Іван Костриба, викладач спеціальних дисциплін Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», к. т. н., який вже багато років вивчає снаббінгові технології.

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com