Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Червень 2021

%E2%84%966_(73)_%D0%9D%D0%93%D0%A3_(%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%8C)_UA

 

21-27.06.2021

До команди Нафтогазу приєднався Маврикій Калугін. Він буде займатися питаннями стабілізації і нарощування видобутку. Маврикій має двадцятирічний досвід роботи в нафтогазовій галузі. Протягом попередніх 5 років він працював в ПАТ «Укрнафта». Запропоновані ним новації допомогли компанії стабілізувати видобуток вуглеводнів незважаючи на невеликі обсяги інвестиційної програми.
Раніше він також обіймав керівні посади в таких компаніях як Petrofac, Cairn India, BP, TNK-BP, Arco Oil & Gas.
Також радником голови правління НАК з питань розвитку низьковуглецевого бізнесу і зеленого курсу ЄС став Олексій Рябчин. Його основне завдання - налагодження постійної взаємодії з органами державної влади, міжнародними організаціями, представниками органів державної влади США і країн-членів ЄС, бізнесом, аналітичними центрами і засобами масової інформації.
За даними Держстату України за підсумками роботи підприємство «Бурова техніка» увійшло в номінацію «Вибір Країни» 2021 і знаходиться в рейтингу надійних підприємств нашої держави.
На підставі результатів аналітики компанії «Бурова техніка» надається право на отримання Головної нагороди «Вибір Країни» 2021, Експертної оцінки «Вибір Країни» 2021 і безстрокового використання маркування «Вибір Країни» 2021.
ДТЕК Нафтогаз за період з 2019 по 2021 рр. інвестував в розвиток і навчання персоналу майже 35 млн грн. Компанія приділяє особливу увагу розвитку компетенцій своїх співробітників. Щорічно навчальні програми, тренінги та курси підвищення кваліфікації проходять не менше 50% співробітників нафтогазового бізнесу ДТЕК. У 2021 році компанія виділить на це 15,6 млн грн.

 

14-20.06.2021

6,4

БК Західнадрасервіс розпочала проведення геолого-розвідувальних робіт на Угнівській ділянці. Фахівці компанії проводять 3D сейсміку на площі 39 квадратних кілометри. Роботи планують завершити вже в наступному місяці і приступити до буріння перших свердловин.
Цю ділянку компанія отримала в користування за результатами конкурсів на укладення УРП, які були проведені в 2019 році.
Нещодавно БК Горизонти вперше використала композитні плити terratrak plus® на своєму буровому майданчику. Роботи проводилися на об'єкті Свердловина №2, Підгірці. Територія бурової займає приблизно 1 гектар. На даній території монтується верстат RIG 804 маркою QD 1600 HP вантажопідйомністю 350 тонн.
У компанії Горизонти відзначають позитивні перші враження від використання плит. Міцність конструкцій вже випробували 40 тонним підйомним краном.
Варто відзначити, що це один з перших успішних прикладів використання композитних плит на бурових майданчиках України.
Нафтогаз Розвідка і Видобуток повідомила про видобуті додатково 210 млн. куб м газу на виснаженому Яблунівському родовищі. Цьому сприяв комплекс заходів з інтенсифікації видобутку, який дозволив за 4 роки перейти від зниження видобутку до його росту більш ніж на 18%.
Завдяки виконанню виробничої програми з буріння і капітального ремонту 4-х свердловин добовий дебіт зріс ще більше ніж на 200 тис. м³ з початку 2021 року.
Олександр Романюк, директор дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування", зазначив, що Яблунівське родовище - це один з ключових діючих активів Нафтогазу. Родовище є другим за обсягами річного видобутку в портфелі компанії і має значні перспективні запаси газу, хоча рівень його виснаження вже перетнув позначку в 70%. В рамках нової стратегії компанія планує наростити до 15 млрд м³ запасів газу на Яблунівському родовищі. Для цього створена багатофункціональна команда, яка управляє розробкою родовища, продовжує програму цифровізації геологічних процесів і масштабує програму інтенсифікації.

 

07-13.06.2021

Vitrenko-foto-7

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко взяв участь в U.S. - Ukraine Business Council. У своїх заявах Юрій Вітренко зазначив, що Проведення первинної публічної пропозиції (IPO) акцій НАК "Нафтогаз України" як материнської компанії всієї групи "Нафтогазу" має ряд недоліків. Зокрема, він підкреслив, що різні активи компанії можуть мати різну швидкість підготовки до залучення інвестора. Він також зазначив, що прийняття рішення про готовність до IPO всієї компанії - це рішення виключно уряду. На думку Юрія Вітренка, найкращим варіантом для інвесторів буде IPO окремо "Укргазвидобування".
Також голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко наголосив, що зараз розглядається модель створення субхолдингу з теплопостачання. За словами Вітренка, цей напрямок буде включати в себе три складові: виробництво биометану (BMS production), енергоефективність і теплопостачання (ТКЕ і ТЕЦ).
Енерго-сервісна компанія «ЕСКО-ПІВНІЧ» завершила буріння свердловини №1 глибиною 6620 м на Кубашівській площі в Харківській області. Це - найглибша свердловина компанії.
На глибині 6620 м отримано значний приплив вуглеводнів - більш 100 тис. куб м газу на добу.

 

31.05-06.06.2021

Протягом двох років ДТЕК Нафтогаз планує пробурити 6 розвідувальних свердловин на Семиренківському родовищі. При цьому очікуваний приріст запасів складе 4 млрд м3 газу. Про це розповів директор з розвідки та перспективного розвитку ДТЕК Нафтогаз Іван Гафич на конференції Ньюфолк НКЦ у Львові.
Про оцінку запасів родовища повідомила і Британська публічна компанія Enwell Energy, що входить до групи Smart Energy, яка володіє, серед інших, спеціальним дозволом на користування надрами Свістунківсько-Червонолуцького газоконденсатного родовища (Полтавська область). До проведення оцінки був залучений міжнародний незалежний консультант нафтогазової галузі - компанія DeGolyer and MacNaughton (D & M).
Про початок буріння повідомила компанія «НАДРАГАЗ». Роботи проводяться на свердловині №14 на Гуцулівському газовому родовищі в Івано-Франківській області. Проектна глибина свердловини становить 950 м. Очікуваний приплив вуглеводнів -10-15 тис. куб м газу на добу. Завершити буріння компанія планує в червні 2021 року.
У свою чергу, ТОВ «Перша українська газонафтова компанія» в червні почне буріння свердловини №716 на Пролетарському нафтогазовому родовищі в Дніпропетровській області. Зараз ведуться роботи з облаштування майданчика. Проектна глибина свердловини - 3000 м. Очікувані обсяги видобутку природного газу становлять від 80 до 100 тис. куб м на добу.
Плануються роботи на гирлі свердловини колоною головки і фонтанної арматури АФ 6-65х350, обв'язка свердловини і вузла глушіння арматурою і місцевими КВП, прокладка вихлопних трубопроводів, огорожі свердловини і благоустрій всередині огорожі, монтаж майданчика обслуговування фонтанної арматури. Завершення буріння планується в липні 2021 року.

 

 

 

 

 

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com