Новини
ПОРІВНЯННЯ ВАРТОСТІ ВИРОБНИЦТВА ВІДНОВЛЮВАНОГО ГАЗУ

 

Усі види відновлюваних газів є дорожчими, ніж їх аналоги, отримані з викопних джерел, тому важливим є розроблення державної політики для створення бізнес-моделей з метою залучення інвестицій у відновлювані гази.

Зрештою, витрати будуть нести або споживачі енергії, або платники податків, тому, щоб така державна політика була політично прийнятною, потрібне схвалення громад.

Уловлювання та зберігання вуглецю додає відносно невелику суму до вартості сірого водню, і якщо, як очікується, ціни на вуглець з часом зростуть, блакитний водень може стати більш економічним, ніж сірий водень.

Зелений водень значно дорожчий, ніж будь-який інший вид відновлюваного газу, але очікується, що його вартість зменшиться, оскільки витрати як на відновлювану електроенергію, так і на електролізери з часом зменшаться. Хоча графік демонструє, що вартість зеленого водню наблизиться до вартості блакитного водню у 2030-х рр., невідомо, чи станеться це насправді; це залежатиме від того, чи достатньо збільшаться обсяги виробництва, щоб забезпечити економію на масштабі – від базового рівня, який зараз досить далекий від цього.

Передбачається, що в міру розвитку цієї бази даних стане можливим більш послідовний аналіз актуальних тенденцій щодо збільшення обсягів виробництва та зниження витрат.

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com