Новини
Перший в Україні контракт з ризиком реалізувала Sela Energy на свердловині GEO ALLIANCE GROUP

6,1

Вперше в Сумській області, в Серпуховском ярусі, реалізований проект інтенсифікації припливу.

Стороною контакту з ризиком по виконанню виступала компанія Sela Energy, у якості нафтосервісного субпідрядника долучилася ТОВ «Сервіс Ойл». У Sela Energy відзначають професіоналізм і дуже високий рівень культури виробництва компанії.

Також необхідно відзначити висококваліфікований сервіс по КРС від компанії ТОВ "Оранта-ЛТД», яка виконувала роботи з підготовки свердловини до інтенсифікації припливу.

За словами Юрія Нагорняка, директора Sela Energy, складність проєкту була обумовлена рядом факторів.

По-перше, на цьому родовищі існує тільки одна свердловина, яка експлуатує необхідний інтервал обробки. Петрофізичний матеріал по свердловині обмежений. У зв'язку з цим, була відсутня геомеханічна модель, так як був відсутній досвід проведення інтенсифікації припливу в цьому регіоні в Серпуховському ярусі. З цієї причини геомеханічні характеристики цільового горизонту коректувалися за фактично отриманими даними після калібрувальних закачувань, безпосередньо в польових умовах.

По-друге, ризик представляв водоносний горизонт в безпосередній близькості від продуктивного горизонту і це вимушено зменшило потужність пласта: дизайн по інтенсифікації припливу передбачав обмеження поширення тріщини по висоті з метою запобігання її з'єднання з водоносними інтервалами.

Роботи з інтенсифікації припливу були розпочаті в грудні 2020 року. У січні 2021 року проводилися роботи за викликом припливу і підбору оптимального режиму експлуатації свердловини. За результатами робіт вдалося отримати збільшення дебіту в 4 рази.

Це перший позитивний геологічний результат по інтенсифікації припливу, отриманий Sela Energy для GEO ALLIANCE GROUP.

Особливістю даного контракту було те, що Sela Energy виконала всі проєктні і монтажні роботи по обладнанню свердловини для експлуатації.

Керівництво GEO ALLIANCE GROUP відзначило високу якість проведених робіт та технічну успішність операції по інтенсифікації припливу. Компанія планує розглянути доцільність виконання аналогічних робіт на інших об'єктах.

 

Довідка

Sela Energy реалізує комплексні рішення для розробки родовищ з опцією власних інвестицій. Пріоритетом компанії є підбір оптимальних передових рішень для оптимізації прибутковості і видобутку.

Sela Energy - це інвестиційний акселератор для нафтогазових активів. Партнерство з інтегрованою розробці дозволяє залучити експертизу і знизити фінансові ризики. Умови роботи з партнерами передбачають готовність інвестувати власний капітал і отримувати винагороду поетапно.

Sela Energy надає послуги від інжинірингу до повної розробки із залученням підрядників, а саме: аудит, оцінка перспективності активів, збір даних і дослідження, геологічні і геомеханічні моделювання, динамічне моделювання, внутрішньосвердловинні інтервенції, імплементація проєкту.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com