Новини
Суд викликав Держгеонадра для участі у засіданні: від цього залежить видобуток на Сахалінському родовищі

UNB_17.05.24
Шостий апеляційний адміністративний суд (ШААС) викликав представника Державної служби геології та надр України для участі в судовому засіданні, де вирішується доля спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі.

Колегія суддів ухвалила визнати явку в судове засідання для представника регулятора обов'язковою.

Перерву в засіданні оголосили до 12:40 четверга 20.06.2024.

Третьою стороною було залучене Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, 28 листопада 2023 року постановою ШААС було задоволено заяву Держгеонадра та анульовано спецдозвіл ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння». В Держгеонадрах пояснили, що розпочали судовий процес через лист від ДБР
В ДБР заявляли, що не просили анулювати спецдозвіл Укрнафтобуріння.

Внаслідок зупинки видобутку на Сахалінському родовищі держава за півроку втратила орієнтовно майже 285 млн кубометрів природного газу та 31 тис тонн конденсату. Щомісячні втрати лише газу складають 47,3 млн кубометрів та 5229 тонн конденсату.

Промислова та комерційна діяльність ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» у 2024 році могла принести державі 10 млрд грн податків та дивідендів.
https://unb.ua/news/sud-viklikav-derzhgeonadra-dlya-uchasti-u-zasidanni-vid-cogo-zalezhit-vidobutok-na-sahalinskomu-rodovishchi

У номері
 
Інформери
VIII КИЇВСЬКА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
15–16 ЖОВТНЯ 2024
М. КИЇВ, МВЦ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com