Новини
ТОВ «КАТТ Україна» надано якісний інженерний супровід з виконанням двоступеневого манжетного цементування експлуатаційної колони

двоступеневого манжетного цементування експлуатаційної колони

В листопаді 2023р. технічним персоналом компанії ТОВ «КАТТ Україна» надано якісний інженерний супровід з виконанням двоступеневого манжетного цементування експлуатаційної колони 140 х 168мм. в свердловині понад 5800м. (максимальний кут нахилу стовбура складає 32 градусів).

Таким чином експлуатаційна колона була представлена нецементованим нижнім та цементованим верхнім інтервалами, які в свою чергу розділялись один від одного гідромеханічним пакером відкритого стовбуру свердловини.

Нижній нецементований інтервал був представлений компоновкою низу обсадної колони та набухаючим пакером для розмежування продуктивного пласта. Верхній інтервал був зацементований в дві ступені (з витримкою часу) за допомогою двох муфт ступеневого цементування. Було використано запірний пристрій, який застосовується для активації гідравлічного обладнання першої ступені.

Запірний пристрій було використано замість мостової пробки для подальших гідро-випробувань, що сприяє економії коштів і часу замовника в цілому!

ТОВ «КАТТ Україна»

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com