Новини
ТОВ «Сімойл ЮА» успішно виконали роботи по встановленню пакерного обладнання на свердловині з високим тиском та температурою

ТОВ «Сімойл ЮА», що входить до міжнародної групи компаній «SYMOIL GROUP», в рамках проведення капітального ремонту на черговій свердловині постійного Замовника – ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» вкотре успішно виконали роботи по встановленню пакерного обладнання на свердловині з високим тиском та температурою.

Особливість робіт полягала у спуску та встановленні експлуатаційного пакеру на НКТ з подальшим його вилученням та повторним встановленням на інший об’єкт експлуатації. Для досягнення мети було використано гідравлічно активований пакер Rhino Grip для 127 мм експлуатаційної колони. Глибина проведення робіт склала 4930 м. Вилучення пакеру було проведено методом прикладення зусилля вгору.

Для довідки – аналогічні роботи були проведені вже не вперше, до цього були виконані успішні операції на двох інших свердловинах.

Так, в першій свердловині було проведено водоізоляційні роботи з використанням вилучного експлуатаційного гідромеханічного пакеру Rhino Grip, трьох гідравлічних вилучних пакерів Rhino Rotate, двох набухаючих пакерів та допоміжного обладнання. Все використане обладнання розраховане на перепад тиску до  690 атм. та температури до  150 С. В результаті робіт було ліквідовано декілька  негерметичностей експлуатаційної колони та повністю припинено надходження пластової води в свердловину. На даний момент свердловина майже рік знаходиться в експлуатації – пакерна компоновка герметична, а дебіт свердловини суттєво зріс.

В свердловині №2  для усунення негерметичності експлуатаційного перманентного пакеру було спущено компоновку, що складалась з експлуатаційного гідромеханічного пакеру Rhino Grip та водонабухаючого пакеру. Після спуску та з’єднання компоновки з негерметичним пакером було проведено освоєння свердловини та запуск її в експлуатацію. На сьогоднішній час свердловина знаходиться в експлуатації з гарним показником дебіту.

Особливістю використання пакерів Rhino Grip та Rhino Rotate компанії «SYMOIL GROUP» є їх технічні характеристики, які дозволяють використовувати пакери на глибинах більше 5000 м. Унікальний дизайн дозволив зменшити зовнішній діаметр пакерів без змін експлуатаційних показників, а система вилучення пакеру дозволяє проводити роботи з КРС безпечніше та не залишати в свердловині обладнання, що не використовується. 

За останній рік компанією успішно проведено більше 10-ти подібних робіт на свердловинах Замовників, як у ДДЗ так і Карпатському регіоні. При цьому застосовувались якісні механічні, гідравлічні, гідромеханічні та набухаючі пакери, якi були використані при будівництві та капітальному ремонті свердловин.

Фахівці компанії завжди готові надати висококваліфіковані, технологічні рішення, врахувавши всі побажання і очікування Замовника, та здійснюють технічний нагляд та консультації на всіх етапах надання Послуг.

 

Довідка

ТОВ «Сімойл ЮА» - сервісна нафтогазова компанія групи компаній «Symoil Group», що спеціалізується на наданні високотехнологічних та висококваліфікованих рішень на етапах спорудження, ремонту та експлуатації нафтогазових свердловин.

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com