Новини
У березні ТБ «Українська енергетична біржа» відсвяткувала 10-річчя

cffba3da6680f308d72d24c06b21c15ad5db9aa3

Українська енергетична біржа була створена 15 березня 2010 року. За ці десять років УЕБ стала торговим майданчиком, що об’єднує основні компанії енергетичної галузі та концентрує суттєву долю торгівлі різними видами енергоресурсів.На сьогодні учасниками біржі є понад 1000 компаній, а загальна вартість енергоресурсів, реалізованих на біржових торгах/аукціонах становить більше 100 млрд. грн.


За весь цей час на біржі сформовано високопрофесійний колектив, отримано досвід та здобутки, останні з яких варто відзначити:
• УЕБ призначена організатором аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми договорами у новій моделі ринку;
• На торгах представлена безліч компаній з групи Нафтогаз – найбільшої компанії нафтогазової галузі в Україні;
• УЕБ займає перше місце за обсягами реалізації серед усіх майданчиків ProZorro.Sale;
• У жовтні 2019 року УЕБ було прийнято до членів EUROPEX;
• Мінекономрозвитку рекомендувало використовувати котирування УЕБ в якості цінового орієнтира на природний газ та нафтопродукти.


Сьогодні ми впевнено дивимося у майбутнє і прагнемо тримати високі стандарти обслуговування. "Перше, що потрібно Україні для створення конкурентних ринків - ліквідна біржа. Фахівці УЕБ постійно слідкують за процесами реформування енергетичних ринків в Україні та долучаються до них, виступаючи генераторами ідей та драйверами реформ. Наприклад, у рамках реформи газового ринку, УЕБ розроблена та впроваджена модель роботи короткострокового ринку природного газу. УЕБ демонструє динаміку стрімкого зростання, здобувши визнання ринку та заручившись підтримкою його учасників. Я вдячний компаніям-учасникам за співпрацю та колективу за вагомий вклад в досягнення існуючих результатів" - прокоментував Голова Біржового комітету УЕБ Олексій Дубовський.


https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/15-bereznya-ukrainska-energetichna-birzha-vidznachae-10-richchya/

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com