Новини
Україна має збільшувати видобуток власного природнього газу | 29 Нафтогазовий дайджест 11-17 липня2022

29 дайджест

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/srtp/?1658040634803

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1-q-sfhphJxpD45GJlu0WIDCClRN-aXeb/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/7Iv41H2fEK4

 

Читайте в номері:

Україна має збільшувати видобуток власного газу – Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Україна має збільшувати видобуток власного газу.
"Провели нараду щодо стану справ у нафтогазовому комплексі. Зокрема обговорили питання видобування та закачування природного газу й підготовки до осінньо-зимового періоду. Наголосив, що Україна має збільшувати видобуток власного газу. Заходи, необхідні для цього, обговорили на нараді з урядовцями, парламентарями й представниками газовидобувних компаній", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.
Зазначається, що за підсумками зустрічі прем'єр дав завдання Міністерству енергетики та НАК "Нафтогаз України" спільно з представниками ринку напрацювати підхід, який дозволить державі викуповувати необхідні обсяги палива на внутрішньому ринку, а компаніям наростити видобуток.

"Нафтогаз" попросить дворічне відтермінування платежів у всіх міжнародних кредиторів
НАК "Нафтогаз України", яка на початку цього тижня попросила дворічне відтермінування з виплати відсотків та погашення єврооблігацій, звернеться з такою пропозицією до всіх інших міжнародних кредиторів, йдеться в біржовому повідомленні емітента її єврооблігацій Kondor Finance Plc.
"Емітент та Позичальник спочатку звернулися до власників облігацій відповідно до своїх нормативних зобов'язань. Тепер Позичальник може обговорити відтермінування платежу щодо інших міжнародних боргових зобов'язань, стороною яких він є. У тих випадках, коли використовуються такі кредити та виплачуються відсотки, передбачається отримати дворічне відтермінування щодо виплати відсотків від усіх інших міжнародних кредиторів", - наголошується в документі.

Роботу щодо розкриття видобувних контрактів необхідно продовжити після завершення військових дій.
Такої думки дійшли експерти за результатами презентації дослідження "Процес розкриття видобувних контрактів в Україні: основні етапи, приховані загрози та ризики", організованої DiXi Group за підтримки Publish What You Pay (PWYP).
"Коли війна закінчиться, країна повинна буде швидко шукати можливості для відновлення. У тому числі, треба буде шукати варіанти для забезпечення видобутку власного газу. Наростити власний видобуток буде неможливо без інвестицій. А бізнес та інвестори хочуть бачити стабільне регуляторне середовище, чесні правила гри і доступ до інформації. Як швидко і яку інформацію потрібно буде відкривати, це варто обговорити вже зараз", – заявила під час презентації президентка DiXi Group Олена Павленко.

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com