Новини
Україна може стати важливою складовою нової енергетичної інфраструктури Європи – Микола Колісник

DSC_7728

Заступник міністра енергетики Микола Колісник взяв участь у II Львівській антикризовій нафтогазовій конференції Ньюфолк НКЦ «Буріння, бурові сервіси та екологія».

Микола Колісник наголосив, що війна внесла корективи в функціонування європейських енергетичних ринків. У відповідь на енергетичний шантаж з боку росії Європа ініціювала програму REPowerEU, що передбачає створення нової енергетичної інфраструктури з повністю диверсифікованим балансом.

«Ключова ціль України – стати частиною цієї регіональної енергетичної інфраструктури», - зазначив заступник міністра.

За його словами, завдяки диверсифікації маршрутів постачання газу, в тому числі побудові нових LNG-терміналів, використання FSRU (плавуча регазифікаційна установка), запуск нових трубопроводів, зокрема, Baltic Pipe, обсяг доступного газу на європейському ринку збільшується. Тому Європа потребуватиме додаткових потужностей для зберігання газу.

«Ми пропонуємо партнерам використовувати українські підземні газові сховища, які є одними з найпотужніших в Європі», - зазначив заступник міністра.

З огляду на ризик повної зупинки транзиту газу з росії, Україна має вже зараз переорієнтовувати ринок на новій зовнішні транзитні потоки.

При цьому Україна становить інтерес і для іноземних постачальників, адже український газовий ринок, у порівнянні з європейськими, навіть під час війни є досить ємним. Так, прогноз споживання на 2022 рік - близько 21 млрд кубометрів газу, об’єм споживання минулого року – до 28 млрд.

Водночас Україна має значний потенціал для розвитку внутрішнього газовидобутку. Для його реалізації необхідна робота за трьома напрямками: залучення інноваційних технології для збільшення газовидобутку, розвиток наукового та кадрового потенціалу галузі, підтвердження існуючих запасів газу та надання можливостей доступу до них учасникам ринку. Як зазначив Микола Колісник, Міненерго спільно з іншими органами влади та учасниками ринку працює за усіма трьома напрямками.

 

Пропонуємо вам переглянути відео Миколи Колісника, заступника Міністра енергетики України з його виступу на II Львівській антикризовій нафтогазовій конференції «Ньюфолк НКЦ».  https://youtu.be/OtipTDtaCHk


◾️ Очікуйте наші наступні відео, ми підготували для вас тільки важливий та актуальний контент.
Зокрема, про важливі кроки влади, державних компаній та бізнесу задля відновлення нафтогазової та переробної галузей України.


◾️Підписуйтеся на сторінку Newfolk Oil&Gas у Facebook , Instagram та канал NEWFOLK LLC на YouTube та отримуйте актуальну інформацію з перших вуст.
Стежте за нашими сторінками, аби БУТИ В КУРСІ! Все буде Україна! 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com