Новини
Українська компанія «Хімпроект» виграла тендер естонської OÜ Derivaat NH3 на інжиніринг проекту зеленого аміаку

Українська компанія «Хімпроект» виграла тендер естонської OÜ Derivaat NH3 на інжиніринг проекту зеленого аміаку

Українська компанія ПрАТ «Хімпроект» виграла тендер, що провела естонська компанія OÜ Derivaat NH3 на інжиніринг проекту зеленого аміаку.

Це перший у світі інноваційний проект з інтегруванням твердооксидного електролізу SOEC у технологічну схему виробництва аміаку. Проект реалізується в порту Палдіскі, Естонія. Продуктивність 22,5 тис. Тонн/рік зеленого аміаку. Для цього вироблятиметься 4 тис. тонн/рік зеленого водню. Запуск заводу заплановано на 2026 рік. Технологію виробництва зеленого аміаку розробила компанія ТОВ «ХТК» - Хімічна Технологічна Компанія. Проектування та підготовка до будівництва ведеться із застосуванням передових IT інструментів у сфері управління будівництвом – системи CLS (Construction Logistics Software). Створено BIM модель установки, сформовано попередній бюджет та цільовий графік будівництва проекту. За допомогою інструментів системи CLS ведеться робота з виробниками та постачальниками обладнання, визначено обсяги будівельно-монтажних робіт підрядних організацій.

«У цьому проекті ми використали наш багаторічний досвід розробок та проектування традиційних виробництв аміаку, розробили інноваційні рішення щодо поєднаної схеми синтезу аміаку та отримання водню твердооксидним електролізом SOEC. В результаті було досягнуто максимальної енергоефективності та 100% безвуглецевості виробництва аміаку» – зазначив керівник ТОВ «ХТК» Леонід Родін.

«Завдяки системі CLS ми сформували повну віртуальну модель процесу будівництва заводу. – каже керівник ПрАТ «Хімпроект» Олександр Каращук. – Це дає можливість поставити під контроль усі технічні рішення, проектну документацію, матеріальні та фінансові потоки будівництва. Ми впевнені, що завод зеленого аміаку в Палдіскі буде реалізований у запланований термін та в повному обсязі».

Член правління OÜ Derivaat NH3 Erik Laidvee повідомив: «Наш проект є важливим кроком до розвитку зеленої енергетики та сприяє зміцненню відносин між Україною та Естонією. Важливо зазначити, що ми створили нові можливості для інновацій та сталого розвитку технології екологічно чистого аміаку завдяки тому, що ми подали заявку на патент і заявку до Інноваційного фонду Європейського Союзу. Договір набуде чинності після того, як ми повідомимо ПрАТ «Хемопроект» про те, що фінансування заводу забезпечено та/або наглядова рада підтвердить фінансове закриття проекту будівництва заводу.»

зелений аміак

Ви можете знайти більше інформації про проект на веб-сторінках:

www.derivaatnh3.com

https://chtc.com.ua/

http://www.chemproject.com.ua

У номері
 
Інформери
VIII КИЇВСЬКА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
15–16 ЖОВТНЯ 2024
М. КИЇВ, МВЦ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com