Новини
Укргазвидобування веде перемовини щодо співпраці з PKP Orlen і MND

⚡⚡ 34 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 14-20.08.2023

34_Нафтогазовий_дайджест_14-20.08.2023


"Укргазвидобування" веде перемовини щодо співпраці з PKP Orlen і MND
АТ "Укргазвидобування" (УГВ) відмічає інтерес іноземних інвесторів до сфери газовидобутку в Україні, попри війну. Компанія веде перемовини щодо спільних проєктів з PKP Orlen та MND.
"Є сміливці, які готові виходити (в Україну – УЕ). Ми зараз у перемовинах з компанією MND, виходимо на фінішну пряму... Також спілкуємось з Orlen. Там спілкування затягнулось. Тому що говоримо вже більше року", – повідомив директор з розвідки та розробки АТ "Укргазвидобування" Максим Вітик на форумі Ukrainian Gas Open 2023, організованому Energy Club та Асоціацією "Газові трейдери України".
"Є і інші цікаві проєкти, над якими ми працюємо. Але всі розуміють, всі усвідомлюють що зараз в Україні є потенціал і він серйозний, як на морі, так і на суші. Єдина перепона зараз – це війна", – сказав Вітик, додавши, що це також стосується і підрядників УГВ.

«Укрнафта» підвищує нафтовіддачу на існуючих родовищах
«Укрнафта» працює над підвищенням нафтовіддачі, щоб поглибити рівень розробки існуючих родовищ.
Зокрема, фахівці компанії вже почали впровадження заходів щодо оптимізації систем підтримання пластового тиску на 15 родовищах.
Також складено 7 нових проєктних документів на розробку родовищ.
Паралельно розпочато підготовку проєктів із впровадження інших методів підвищення нафтовіддачі (зокрема, полімерне заводнення, теплові методи, закачування СО2).

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу дві високодебітні свердловини, які сумарно дають понад 430 тис. куб. м газу на добу.
Перша зі свердловин – розвідувальна, її глибина сягнула 5 850 м. Родовище, на якому її пробурили, було відкрито ще 40 років тому. Утім, за результатами проведених 3D сейсморозвідувальних досліджень геологи продовжили дорозвідку родовища та знайшли нові перспективні точки для буріння.
«Другу свердловину пробурили на ще старшому – 55-річному родовищі. Через значне виснаження обсяг видобутку на цьому родовищі останніми роками доволі швидко знижувався. Проте негативну тенденцію вдалося зупинити завдяки програмі додаткового розбурювання родовища та введеним за останній рік 7 новим експлуатаційним свердловинам. Це дало змогу перейти від падіння до зростання видобутку», – повідомив т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/jcoc/

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1Qi0LZS1tNs57vi7rVXqFC4IiTRbPz8St/view?usp=drive_link

Відео: https://youtu.be/pG4x3Wr3_ko

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com