Новини
Укргазвидобування залучає галузевих експертів для роботи над професійним стандартом за напрямком буріння

20230111_NaftogazUGV_prof_dril

Укргазвидобування продовжує розпочатий у грудні 2022 року проект із розроблення професійного стандарту для нової інтегрованої професії «Фахівець з буріння». Для його детального опрацювання і врахування всіх експертних думок компанія створила робочу групу, до якої запросила представників галузевих об’єднань, профільних освітніх закладів та провідних бурових компаній.

Робоча група на першому засіданні обговорила основні етапи роботи над професійним стандартом та визначила ключові вимоги до нього, відповідно до сучасних реалій галузі та світових практик виробничих компаній.

Який наступний крок? Робота у групах, під час якої залучені експерти сформують свої пропозиції до функціоналу фахівців за професіями бурильника, помічника бурильника, інженера і техніка з буріння. Після розгляду цих пропозицій представниками фахової спільноти, консолідоване бачення практиків та освітян знайде відображення у стандарті.

До складу робочої групи входять представники:

– бурових компаній: Beiken Energy Ukraine та Полтавська бурова компанія;
– профільних освітніх закладів: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Національний університет «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка», Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу, Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова;
– галузевих об’єднань: Громадська організація «Спілка буровиків України» та Всеукраїнське галузеве об’єднання «Федерація роботодавців нафтогазової галузі».
«Ми хочемо, щоб цей професійний стандарт був максимально практичним і корисним для галузі – став своєрідним фундаментом для підготовки фахівців з буріння нової якості, якої потребує галузь. Із цією метою ми прагнемо залучити до його розроблення якомога більше учасників ринку і освітян. Ми дякуємо тим, хто долучився до цього процесу, ставши учасниками нашої робочої групи. Усіх інших ми запрошуємо висловити свою думку, пройшовши спеціальне опитування щодо вимог до професійної підготовки буровиків», – зазначила Марина Петренко, директорка з управління персоналом Укргазвидобування.

Якщо ви є учасником ринку і хочете долучитися до роботи над професійним стандартом за напрямом буріння, надішліть, будь ласка, запит на адресу: inna.osadchuk@ugv.com.ua до 16 січня 2023 року.

https://ugv.com.ua/uk/page/ukrgazvidobuvanna-zalucae-galuzevih-ekspertiv-dla-roboti-nad-profesijnim-standartom-za-napramkom-burinna

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com