Новини
Укргазвидобування зберігає стабільний видобуток українського газу

20230102_Photo_NaftogazUGV_results_2022

У 2022 році Укргазвидобування, попри руйнування та окупацію частини виробничих об’єктів на сході країни, зберегло стабільний видобуток природного газу.

За минулий рік компанія видобула 12,5 млрд куб. м. природного газу (товарного), що лише на 3% менше, ніж за 2021 рік.

Такий результат став можливим в умовах, коли сотні виробничих об’єктів та одиниць обладнання зазнали обстрілів, багато родовищ та сотні свердловин Укргазвидобування перебували або досі перебувають під окупацією чи поблизу лінії фронту.

«Я хочу висловити безмежну вдячність за можливість жити і працювати Збройним силам України, які спочатку стримали ворога, а потім стали крок за кроком виганяти його з нашої землі. Серед військових і сотні наших колег. І я не менш вдячний працівникам Укргазвидобування, які весь цей час в полях чи офісах продовжували робити свою складну і часто небезпечну роботу. Тим, хто бореться за кожен кубометр в умовах ворожих обстрілів та інших форс-мажорів», – коментує Олександр Романюк, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

За 2022 рік Укргазвидобування:

– Пробурило 47 нових свердловин, що майже дорівнює показнику минулого року. При цьому буровики компанії встановили одразу два рекорди з буріння за останні як мінімум 15 років: місячної і добової проходки.

– Виконало 74 гідророзриви пластів, досягнувши ще одного рекорду – найбільшої кількості операцій власним флотом на місяць.

– Утримало на високому рівні кількість інших операції: 191 капітальний ремонт свердловин, 486 операції колтюбінговими установками, 2 333 геофізичні операції.

– Обладнало системами механізованого видобутку 141 свердловину – це майже вдвічі більше ніж у 2021 році.

Укргазвидобування впродовж року надавало допомогу військовим і постраждалим від війни – це сотні одиниць спецтехніки, тисячі тон пального, близько 16 тисяч бронежилетів, а також шоломи, військову форму, тепловізори, медичні набори, рації, дефібрилятори, розкладні ліжка, генератори, спальні мішки, протитанкові «їжаки», бетонні блоки, пічки-буржуйки, продукти тощо. Сумарно допомога становить близько 860 млн грн.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com