Новини
Укргазвидобування та MND Group працюватимуть над розвідкою вуглеводнів у Західній Україні

MND має багаторічний досвід видобування вуглеводнів в Чехії, також з 2014 року здійснює розвідку та видобування на 5 нафтогазових родовищах в Україні. Компанії планують поєднати свої знання Західного регіону для розкриття потенціалу ще невивчених ділянок.

«Ми продовжуємо залучати міжнародних партнерів для збільшення запасів українського газу, не очікуючи завершення війни. Більше того, в умовах енергетичного шантажу росії це питання навіть набуло ще більшої актуальності. Впевнений, що наша співпраця з MND Group забезпечить розвиток нових можливостей для зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв. Карпатський регіон і раніше був у фокусі нашої діяльності, наразі – це один з найбільш безпечних регіонів, де ми можемо запускати нові проекти», – повідомив Олег Толмачев, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».

«Ми раді підтримати Україну в такий складний час та долучитися до нових проектів з розвитку видобутку вуглеводнів. Адже питання енергетичної безпеки Європи – це те, від чого залежить наше майбутнє. Наш український підрозділ вже має успішні видобувні проекти в Карпатському регіоні. Досвід фахівців Укргазвидобування, які працює в цьому регіоні не одне десятиліття, буде цінним для спільного пошуку нових видобувних можливостей», – зазначила Яна Гамршмідова, директорка енергетичного дивізіону MND Group.

Компанії підписали меморандум 7 жовтня у празькому офісі MND. Зі сторони Укргазвидобування підписантом виступив Максим Вітик, директор зі стратегічних проектів, зі сторони MND – Яна Гамршмідова.

Про Укргазвидобування

АТ «Укргазвидобування» є українською компанією, яка входить до Групи Нафтогаз – національної нафтогазової компанії України. Компанія є найбільшим підприємством з видобутку газу в Центральній та Східній Європі, в Україні забезпечує понад 70% видобутку природного газу. Укргазвидобування забезпечує повний цикл виробництва вуглеводнів – від пошуку і розвідки родовищ нафти і газу до розробки і видобутку, переробки вуглеводнів і реалізації продукції нафтопереробки.

Про MND

MND входить до групи KKCG, яку заснував чеський підприємець Карел Комарек. Компанія зосереджується на різних сферах в енергетичному секторі – від видобутку нафти та газу до виробництва енергії з відновлюваних ресурсів, таких як геотермальна або вітрова енергія, з особливою увагою до екологічно чистих технологій. MND також забезпечує чеські домогосподарства газом та електроенергією. Окрім Чехії, MND Group також працює в Україні, Німеччині та Італії.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com