Новини
Укргазвидобування цілеспрямовано рухається до виконання амбітного плану з нарощення видобутку

Про проміжні результати говорили під час III Львівська антикризова нафтогазова конференція Ньюфолк НКЦ .

Конференція_photo_2023-05-29_09-56-01

– Уся команда Укргазвидобування робить неймовірні речі, які здавалися неможливими до повномасштабної війни. Зараз ми як ніколи розуміємо свою відповідальність і виконуємо свій обов’язок перед країною. Нам вдалося суттєво наростити обсяги буріння та сервісних операцій. Як результат, маємо зростання добового видобутку на 7% від початку цього року. Крім того, наші геологи зробили два великих відкриття, які за своїми запасами є найбільшими за останні 20 років. Це дало нам можливість запустити в роботу рекордні високодебітні свердловини. Успіхи геологів, збільшення буріння та оптимізація наземної інфраструктури – це фундамент нашого плану з видобутку на поточний рік, – зазначив Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

вітик photo_2023-05-31_10-59-06

Максим Вітик, директор з розвідки та розробки Укргазвидобування в свою чергу розповів про статус реалізації стратегічних проектів:

– Цьогоріч ми плануємо запустити в роботу вдвічі більше нових свердловин в порівнянні з довоєнним 2021 роком. Разом з тим, максимізуємо обсяги робіт по геологічних дослідженнях, які дадуть змогу розкрити ресурсний потенціал України. Наші фахівці розпочали переобробку усієї наявної 2D та 3D сейсміки по Дніпровсько-Донецькій западині, виконаній на площі понад 5 000 кв. км. Наразі відбувається інтерпретація морської сейсміки, яку ми завершили в 2022 році на мілководних ділянках Чорного моря. Також вже виконано 25% 3D сейсміки на ділянках у західному регіоні і ми вже бачимо цікаві результати. Крім того, наша команда розвиває напрям нових енергій, йдеться про викопний водень, геотермальну енергію та захоронення вуглекислого газу.

делитканич photo_2023-05-31_10-59-52

На конференції багато говорили про досягнення буровиків Укргазвидобування та амбітний план з бурової проходки на поточний рік. Андрій Делитканич, начальник департаменту буріння Укргазвидобування поділився деталями роботи свого підрозділу:

– Укргазвидобування має найбільший у Східній Європі буровий флот – це 41 буровий верстат. Аби таким ресурсом виконати річний план, а це понад 330 тис. метрів бурової проходки, ми продовжуємо працювати над підвищення ефективності технологічних, операційних та організаційних процесів.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com