Новини
"Укрнафта" планує у 2023 р. наростити видобуток нафти та газу

⚡ 14 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 27.03-02.04.2023

14_Нафтогазовий_дайджест_27.03-02.04.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.
Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:
https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

"Укрнафта" планує у 2023 р. наростити видобуток нафти та газу
ПАТ "Укрнафта" у 2023 році планує збільшити видобуток нафти на 5,8% порівняно з 2022 роком – до 1,45 млн тонн, газу – на 0,3%, до 1,04 млрд. куб. м.
Про це повідомив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький на зустрічі з лідерами паливного ринку, під час якої розповів як виглядає компанія на сьогоднішній день і які перспективи має.
"В найближчому майбутньому "Укрнафта" має великий потенціал наростити видобуток нафти та газу. 80% з цього приросту компанія може забезпечити з наявних родовищ, для чого фахівці до 1 травня готують процедуру для залучення партнерів і ранжують всі ділянки та свердловини залежно від їх перспективності",
Окрім того, 20% додаткового видобутку компанія буде здатна отримати шляхом придбання нових ліцензій, розробки експериментальних свердловин, визначення потенційних реальних запасів і буріння нових активних свердловин у майбутньому, додава він.

74 нові газові свердловини закладено в Україні у 2022 році
Досвід попередніх років демонструє, що ефективно боротися із виснаженістю родовищ та їх природним падінням можна саме завдяки стимулюючому оподаткуванню для буріння нових свердловин, яке діє з 2018 року і продовжено до 2032 року.
Завдяки стимулам за п’ять років в Україні закладено 432 нові свердловини. Частка видобутку приватних компаній із нових свердловин завглибшки понад 5 км становить 50% від загального обсягу виробництва. Найбільшу кількість свердловин пробурено у 2018 році, коли на ринку була приваблива цінова кон’юнктура і ситуація була стабільною.

Уряд скасував аукціони з продажу нафти, газконденсату та зрідженого газу
Аукціони з продажу сирої нафти, газового конденсату та скрапленого газу скасовано за ініціативи Міністерства енергетики.
Кабінет міністрів України схвалив розроблений Міненерго проєкт постанови "Про внесення зміни та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України", повідомляється у Телеграм-каналі Міненерго.
Документом вносяться зміни до низки урядових постанов з метою приведення їх у відповідність до законів України "Про нафту і газ" і "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами" №2805 від 1 грудня 2022 року.

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/cscr/index.html

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1-KEUB6Wv_0LxYz5Nqf_3sr0VmEOot7ji/view?usp=share_link

Відео: https://youtu.be/QkoZXRWI3D8

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com