Новини
«Укрнафта» та АРМА звернулися до АМКУ за дозволом на концентрацію, щоб розпочати управління активами групи «Татнєфть»

татнефть укрнафта

ПАТ «Укрнафта» спільно з Агентством з розшуку та менеджменту активів звернулись до Антимонопольного комітету України із заявою щодо отримання дозволу на концентрацію, аби повноцінно розпочати управління активами групи «Татнєфть».

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Укрнафті» були передані в управління низка активів «Татнєфть», на які накладено арешт у кримінальному провадженні.
Йдеться про більш ніж 110 об’єктів різного типу (автозаправні комплекси, нафтобази, інші господарські приміщення), що розміщені на території Полтавської і Харківської областей.

Важливо зазначити, що стан більшості об'єктів є незадовільним, що не дозволяє вести там господарську діяльність з безпечного продажу нафтопродуктів. У зв'язку з проведенням бойових дій на територіях, де знаходяться АЗС та нафтобази «Татнєфть», а також через те, що мережа довгий час не оновлювала обладнання, фактично, частина активів — це просто земельні ділянки, де потрібно буде будувати нові заправки, та зруйновані АЗС, що потребують реконструкції, а то й нового будівництва.

Станом на сьогодні можна констатувати, що з близько 70 АЗС мережі «Татнєфть» можуть працювати близько 15. Аналогічна ситуація з непрацюючими нафтобазами.

Спеціалісти зазначають про необхідність значних зусиль для відновлення цих АЗС, у зв'язку з чим «Укрнафті» доведеться розглядати кожен випадок окремо, щоб розрахувати необхідний рівень інвестицій та строки їх повернення.

Договір управління активами знаходиться на фінальній стадії погодження між АРМА та ПАТ «Укрнафта».
https://www.ukrnafta.com/ukrnafta-ta-arma-zvernulysya-do-amku-za-dozvolom-na-konczentracziyu-shhob-rozpochaty-upravlinnya-aktyvamy-grypy-tatneft

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com