Новини
«Укрнафтобуріння» звертається до народних депутатів України та РНБО з проханням підтримати звернення АРМА і розібратися з ситуацією, що склалася навколо видобутку на Сахалінському родовищі

Держгеонадра відмовляються виконувати рішення Верховного суду (1)


Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 23 травня 2023 року за номером 454-р, ПАТ «Укрнафта» та Національне агентство з розшуку та менеджменту активів уклали договір щодо управління корпоративними правами ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», яке проводило видобуток вуглеводнів на Сахалінському родовищі у Харківській області.

Рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду спецдозвіл підприємства на користування надрами було анульовано, а Верховний суд відмовив у касаційному оскарженні цього рішення.

90% від чистого прибутку ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», згідно з договором управління, перераховується до державного бюджету в особі АРМА.

Оскільки анулювання спецдозволу призвело до зупинки видобутку природного газу з грудня 2023 року, держава щорічно втрачатиме майже 500 млн кубометрів газу та близько 10 млрд грн податків та дивідендів, а жителі Харківської області можуть залишитися без газопостачання в воєнний час.

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» закликає РНБО та народних обранців врятувати ситуацію. Для цього можна законодавчо дозволити видачу спецдозволу на роботу на Сахалінському родовищі без проведення аукціону - на підставі договору про управління, укладеного з Національним агентством.

Це рішення дозволить гарантувати надходження до державного бюджету близько 10 млрд грн щороку, що стане вагомим вкладом в обороноздатність країни.

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» закликає державні органи об'єднатися, поставити на перше місце інтереси держави та врятувати видобуток на Сахалінському родовищі.

https://unb.ua/news/ukrnaftoburinnya-zvertayetsya-do-verhovnoji-radi-ukrajini-ta-rnbo-z-prohannyam-pidtrimati-zvernennya-arma-i-rozibratisya-z-situaciyeyu-shcho-sklalasya-navkolo-vidobutku-na-sahalinskomu-rodovishchi

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com