Новини
«Укрнафтобуріння» під управлінням «Укрнафти» збільшило обсяг газу в підземних газосховищах в 3,2 рази, - Crowe Erfolg

Укрнафтобуріння збільшило обсяг газу в підземних газосховищах


Міжнародна аудиторська компанія Crowe Erfolg провела аудит діяльності ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» у 2023 році і виявила покращення ефективності роботи підприємства після того, як корпоративні права були передані під управління ПАТ «Укрнафта».

Зокрема, середньодобовий видобуток природного газу зріс з 1,262 млн кубометрів до 1,560 млн кубометрів.

Обсяги газу в підземних сховищах збільшилися з 74,6 млн кубометрів у липні до 159,3 млн кубометрів у вересні та 243,8 млн кубометрів на кінець 2023 року. Тобто, загалом, відбулося зростання в 3,2 рази.

Середньодобовий видобуток вуглеводнів - конденсату, нафти та конденсату легких вуглеводнів - зріс зі 124 тонн до 164 тонн.

Нарешті, чистий прибуток «Укрнафтобуріння» з 1 січня до 12 липня 2023 становив 186 млн грн, а вже після передачі в управління з 12 липня до 31 грудня 2023 компанія отримала прибуток в розмірі 831 млн грн.

Нагадаємо, у травні 2023 року Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо передачі в управління ПАТ «Укрнафта» корпоративних прав ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння». В липні 2023 року ПАТ «Укрнафта» призначила новий менеджмент ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» та приступила до управління видобувною компанією, яка здійснювала розробку Сахалінського родовища.

Та вже в листопаді за поданням Держгеонадра Шостий апеляційний адміністративний суд анулював спецдозвіл компанії на видобуток. Наразі ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» докладає всіх зусиль в судовому порядку, щоб відновити видобуток на Сахалінському родовищі та забезпечити країну ресурсом для проходження наступного опалювального сезону.
https://www.ukrnafta.com/derzhavnyj-byudzhet-otrymav-748-mln-grn-vid-diyalnosti-ukrnaftoburinnya-v-2023-roczi

У номері
 
Інформери
VIII КИЇВСЬКА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
15–16 ЖОВТНЯ 2024
М. КИЇВ, МВЦ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com