Новини
Час міняти парадигму пошуку та налагодити проведення геологорозвідувальних робіт за новими напрямками – Іван Гафич

⚡⚡ 45 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 30.10-05.11.2023

45_Нафтогазовий_дайджест_30.10-05.11.2023

Друзі, традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.

Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням: https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6


Час міняти парадигму пошуку та налагодити проведення геологорозвідувальних робіт за новими напрямками – Іван Гафич
"Україна має один з найбільших ресурсних потенціалів у Європі. Проте вже кілька десятиліть газовидобувна галузь стагнує, а видобуток суттєво перевищує заміщення запасів. Крупні родовища традиційного типу вже виснажені, а нові родовища та поклади, які відкривають приватні та державні компанії, як правило, пов’язані з все меншими структурами та мають незначні об'єми запасів. Це дозволяє втримувати видобуток, але не наростити його. На мою думку, час міняти парадигму пошуку та налагодити системний підхід до планування і проведення геологорозвідувальних робіт за новими напрямками в тому числі там, де їх раніше не вели - звернувши увагу на комбіновані пастки, неструктурні об’єкти та окраїнні зони родовищ. Дуже імовірно, що потенціал для росту газовидобутку саме там. Сподіваюсь досвід роботи ДТЕК Нафтогаз буде сприяти цьому, оскільки є ключовим і буде надалі розвиватись в компанії", - зазначив пан Гафич.

Прибуток Групи Нафтогаз у І півріччі 2023 року становить 6.6 млрд грн
Водночас консолідований операційний прибуток за цей самий період досяг 14.0 млрд грн.
Це значний результат, враховуючи, що за аналогічний період минулого року Група мала 55.3 млрд грн консолідованого операційного збитку.
Групі вдалося суттєво покращити показники чистого консолідованого прибутку за результатами І півріччя 2023 року, який становить 6.6 млрд грн. Тоді як за аналогічний період минулого року цей показник становив 57.2 млрд грн збитків.
Досягнуті фінансові результати дозволили забезпечити виконання вимог за єврооблігаціями компанії та зобов’язань за іншими кредитними угодами Групи.

Уряд затвердив склад наглядової ради Оператора ГТС
Кабінет Міністрів України погодив пропозиції Номінаційного комітету про призначення Наглядової ради ТОВ «Оператор ГТС України». До її складу увійшли троє незалежних членів та один представник держави.
Незалежними членами стали Девід Чарльз Девіс, Ян Чадам та Сергій Коновець. Також до складу Наглядової Ради представницею держави призначили Світлану Гринчук ( заступник Міністра енергетики України).
Раніше Кабінет Міністрів передав Міністерству енергетики України корпоративні права ТОВ «Оператор ГТС України» від АТ «Магістральні газопроводи України», яке відповідно було ліквідоване.

 

Детальніше за посиланням:

◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/kbgu/

◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1MIqRlJOkZOq61zQWkeuZCeOwqWzJEDJC/view?usp=drive_link

◾ Відео: https://youtu.be/jodbTa4iTDc

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com