Новини
Юлія Боржемська про розкриття інформації про видобувну галузь під час війни

⚡ 20 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 08-14.05.2023

20_Нафтогазовий_дайджест_08-14.05.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.
Нагадуємо, що триває реєстрація на III Львівську антикризову нафтогазову конференцію. Детальніше: https://forms.gle/StMNpH15RjnQwXmV6

 


Юлія Боржемська про розкриття інформації про видобувну галузь під час війни
10 травня, відбулося онлайн-обговорення розкриття інформації про видобувну галузь під час війни та післявоєнного відновлення України.
Менеджерка з регуляторної політики ДТЕК Нафтогаз Юлія Боржемська у своєму виступі зазначила, що звітність ІПВГ може стати драйвером розвитку звітності в Україні не лише для енергетики, а й для інших галузей економіки. Це динамічний інструмент, який постійно доповнюється та вдосконалюється. Крім того, звіти ІПВГ – об’єктивне і повне джерело інформації про галузь для інвесторів, які хочуть працювати у видобувній галузі.
Юлія Боржемська також зауважила, що звіт ІПВГ варто було би розширити, додавши в нього рекомендаційну частину: «Ми очікуємо, що звіт ІПВГ має містити огляд стану галузі, проблемних питань, що потребують вирішення, а також пропозиції щодо необхідних реформ».


«Укрнафта» збільшує середньодобовий видобуток
Протягом першого кварталу «Укрнафта» провела низку організаційно-технічних заходів на свердловинах. Це дозволило збільшити середньодобовий видобуток більше ніж на 100 тонн.
«Зокрема, перевід на інший горизонт однієї свердловини у Східному нафтогазоносному регіоні дозволив отримати середньодобовий дебіт в 34,1 тонни нафти. Станом на кінець березня з цієї свердловини вже отримано 1100 тонн нафти та 100 тисяч кубометрів нафтового газу», - пояснив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.
Крім того, було проведено понад десять складних операцій на інших родовищах. Завдяки цим роботам, на деяких свердловинах вдалося підвищити дебіт в 4 рази, що сукупно принесло понад 100 додаткових тонн добового дебіту нафти та близько 30 тисяч кубометрів нафтового газу.

"Нафтогаз" з початку року сплатив до держбюджету понад 30 млрд грн податків
Станом на 1 травня 2023 року Група "Нафтогаз" сплатила майже 33 млрд грн до зведеного бюджету України (державного та місцевих бюджетів), повідомляється на сайті групи
"Попри війну і викликані нею наслідки, Група "Нафтогаз" залишається одним з найбільших платників податків в Україні та надійною підтримкою для держскарбниці. Тільки у квітні ми акумулювали 6,2 млрд грн податків, що становить майже 13% від усіх податкових надходжень державного бюджету країни", – зауважив Олексій Чернишов, голова правління НАК "Нафтогаз України".

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/orlm/

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1x3BUNKSxI4vigTkfLxpQkdzZMIcNRfOG/view?usp=share_link

Відео: https://youtu.be/3TAAABiL934

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com