Новини
Юрій Вітренко припиняє роботу на посаді голови правління Нафтогазу

313306357_5717997828279955_4493127308170142054_n

Юрій Вітренко подякував співробітникам Нафтогазу за результати, яких вдалося досягнути за час, що він очолював компанію.
«З середини минулого року до початку повномасштабної війни ви переломили негативні тенденції і почали збільшували видобуток на виснажених родовищах. Зараз ми демонструємо значно кращі результати, ніж приватні компанії, хоча раніше було навпаки. Разом, навіть в складних умовах, ми зробили компанію в 2021 знову прибутковою після збитків у попередньому році. Навіть попри війну, компанія стала прибутковою у другому кварталі цього року, після збитків, викликаних повномасштабним вторгненням рф, у першому кварталі. При цьому ви забезпечили надійність постачання газу і соціальну стабільність в країні. Ми позбавили Фірташа можливості заробляти надприбутки на перепродажі газу, який видобуває компанія. Спільними зусиллями ми зробили значний внесок у зупинку Північного потоку-2, навіть коли він вже добудований. Ви повернули компанію на рейки ринкових реформ», — підбив підсумки роботи в компанії Юрій Вітренко у своєму зверненні до співробітників Нафтогазу.

Він також наголосив на тому, що у компанії є концепція трансформації сектору, продумані важелі змін, успішні пілотні проекти. Вже йде робота над суттєвим збільшенням видобутку завдяки застосуванню нових технологій. Реалізуються проекти розвитку людського капіталу. Мінімізується простір для корупції. Розпочинається новий арбітраж з Газпромом по транзиту, продовжується арбітраж проти росії по активах в Криму, подана скарга на Газпром в антимонопольний орган ЄС. Фінансовий план компанії на 2022 рік передбачає прибуток. Ухвалено необхідні закони, розроблено нормативні документи. Також прийнято рішення щодо передачі під контроль Нафтогазу облгазів Фірташа. При цьому Юрій Вітренко висловив сподівання, що призначення нового керівника зможе прискорити прийняття державою необхідних рішень, щоб цей контроль був нарешті реально отриманий, і щоб цей процес був незворотнім.

«Сподіваюся, що моє звільнення прискорить призначення наглядової ради. Це важливо для компанії та для країни, оскільки наглядова рада може стати драйвером корпоративної трансформації та навіть трансформації всієї галузі. Крім команди, у компанії є позитивна репутація серед міжнародних партнерів, а це зараз важливо для перемоги та відновлення України», — додав Юрій Вітренко.

Нагадаємо, Юрій Вітренко очолив Нафтогаз у квітні 2021 року. І вже в 2021 компанія переломила тенденції падіння видобутку, і з середини 2021 року обсяги середньодобового видобутку почали стабільно зростати. Були визначені ресурси і технології, які дають реальну можливість значно збільшувати видобуток у найближчі роки. У 2021 Нафтогаз сплатив до держбюджету 116 млрд грн, що перевищує показники 2020 року. Компанії вдалося також забезпечити стале проходження опалювального сезону попри всі побоювання. При цьому ціни на газ для населення не зросли, що допомагало уряду забезпечувати соціальну стабільність в країні. Також вдалося забрати у посередників можливість без жодного ризику заробляти великі прибутки просто на перепродажі газу державної компанії.

В умовах повномасштабної війни Нафтогаз продемонстрував ефективну роботу. Зокрема, компанія утримує видобуток газу попри військові ризики. У ПСГ достатній обсяг газу для стабільного проходження опалювального сезону. Інфраструктура теж підготовлена до зими. Забезпечено постачання газу всім споживачам. Нафто- та нафтопродуктопроводи працюють на країну. У перші місяці війни національна компанія забезпечила майже 1/3 податкових надходжень до державного бюджету, що стало вагомою підтримкою для країни, особливо в умовах війни. Так само важливою є участь компанії і Юрія Вітренка особисто у просуванні енергетичних санкцій проти рф, частина з яких вже працює. Важливим є те, що навіть під час війни, Нафтогаз продовжив інвестувати в проекти з розвитку біоенергетики у різних містах України – ТЕЦ на біомасі в Житомирі, Охтирці, Львові, біогазову електростанцію на Львівщині.

Окрім перерахованих досягнень, результати роботи Нафтогазу під керівництвом Юрія Вітренка детально описані у річному звіті компанії за 2021 рік та в звіті за перше півріччя 2022 року, який було опубліковано сьогодні, 3 листопада 2022 року.

https://www.naftogaz.com/news/yuriy-vitrenko-pislya-1-5-roku-v-naftogazi-prypynyae-robotu-na-posadi-golovy-pravlinnya

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com